Home Monedă din aur în valoare de 1.380 de lei pentru aniversarea a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria

Monedă din aur în valoare de 1.380 de lei pentru aniversarea a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria

2 min read
0
0
311

1.000 de bucăţi, fiecare cu o valoare de 1.380 de lei, au fost puse de astăzi în circulaţie exclusiv în scop numismatic de către BNR.

Naşterea Reginei Maria, cea care şi-a legat destinul şi de Prahova – Peleşul a fost reşedinţa de vară a reginei şi tot aici a născut doi dintre copiii săi, principii Elisabeta şi Nicolae – este aniversată de Banca Naţională a României printr-o emisiune numismatică specială.

Potrivit BNR, aversul prezintă de sus în jos, inscripţia în arc de cerc „ROMANIA”, stema României, valoarea nominală a monedei „100 LEI”, un medalion cu portretul Reginei Maria; sub medalion, urmând conturul acestuia, inscripţia „REGINA MARII UNIRI”; la exterior, o cunună de lauri.

Reversul prezintă în centru portretul Reginei Maria purtând coroana cu care a fost încoronată la Alba Iulia, la stânga şi la dreapta, anii „1875″ – anul de naştere al reginei, şi „2010″ – anul de emisiune al monedei; sub portret, inscripţia în arc de cerc „REGINA MARIA A ROMANIEI MARI”.

Preţul de vânzare, exclusiv TVA, pentru moneda din aur aferentă emisiunii numismatice ,,Aniversarea a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria” este de 1 380,00 lei.

Monedele din aur din emisiunea numismatică ,,Aniversarea a 135 de ani de la naşterea Reginei Maria” au putere circulatorie pe teritoriul României.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…