Sărbătorile de iarnă vin mai devreme, anul acesta, la Câmpina, pentru că Moș Nicolae, ajunge pe 3 și 4 decembrie în oraș. Meșterii populari și artiștii lucrului manual se întâlnesc pe B-dul Carol I, la „Târgul lui Moș Nicolae”, pentru a-și expune creațiile care vor înfrumuseța casele și sufletele celor care le vor cumpăra.  

„De la Târgu Mureș, Rotar Alexandru, meșter sticlar și Nobil Sticlar al Ordinului Cavalerilor Lup va aduce globuri create în atelierul său, decorate manual chiar la târg. Icoanele în flori de mină și scoarță de copac create de Diana Șerbănescu, meșter popular iconar din Pitești pot fi cadouri unice și, mai ales, de suflet. Și tot cu multă răbdare și dragoste sunt realizate și chimirele, brâiele, iile, năframele și bundițele care sunt aduse de meșteri populari din Bistrița, Breaza, Brașov”, ne-a dezvăluit câteva dintre surprize Vera Constantinescu, unul dintre organizatorii târgului.

Tot la târg veți putea cumpăra păpuși din pănuși de porumb, jucării din lemn, bundițe de blană, pulovere și veste tricotate manual din toate colțurile țării.

Târg cu bunătăți culinare

Alături de creatorii populari și artiștii handmade vor ieși în stradă și „meșterii bunătăților”, unele dintre de ele post, așa încât fiecare va găsi câte ceva pe placul lui: brânzeturi de la Bran și Fundata, miere din stupinele de la Cârțișoara, vinul roșu fiert de la Valea Călugărească, cu mere și scorțișoară și palincă de la Zalău. „Pentru cei ce își doresc și produse speciale internaționale, vor fi aduse din Italia felurite brânzeturi, pateuri, dar și dulciuri speciale din migdale, iar din Olanda specialități de cașcaval”, ne-a mai spus Vera Constantinescu.

În perioada târgului se vor desfășura și 12 ateliere de lucru pentru copii, în cadrul cărora princhindeii își pot face singuri decorațiuni și podoabe de Crăciun, pot crea felicitări de iarnă eco, electronice sau prin tehnica curling, vor învăța să țeasă semne de carte, să picteze pe lemn sau sticlă, să își facă singuri cadourile pe care le vor dărui famiilor lor.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Campina

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Jurnal de agent imobiliar pentru 15-16 iulie 2019 – 2 imobile noi si 3 actualizari” plus inca 5 informatii

Am adaugat 2 oferte noi si am actualizat alte 3 imobile. Iata noutatile zilei: OFERTE NOI …