Forfotă mare, în această perioadă, în bucătăriile cabanelor și restaurantelor de pe Valea Prahovei unde cei mai iscusiți bucătari prepară de zor cantități uriașe de… murături! Ținând cont de succesul pe care l-au avut în fiecare an în perioada sărbătorilor de iarnă, maeștrii bucătari se întrec pe sine și spun că nici în sezonul următor nu își vor dezamăgi clienții. Astfel, sute de kilograme de “bunătățuri… acre” sunt pregătite atât pentru consumul clienților cât și pentru expozițiile culinare ce vor deschide sezonul. Murăturile pregătite nu trebuie să fie doar foarte gustoase ci și arătoase, astfel că decorurile realizate din țelină sunt lucrate cu foarte multă migală. Pânăa acum au fost preparate zeci de borcane cu gogoșari, varză, struguri, castraveți sau gogonele care vor fi la mare căutare cu ocazia sărbătorilor de iarnă mai ales pentru alungarea …mahmurelii! Pentru a prepara acriturile gustoase atât de apreciate de clienți, bucătarii spun că nu este nevoie numai de experiență. Rafturile cămărilor sunt și ele pline cu zarzavaturi pentru ciorbe, borcane cu zacuscă, ghebe sau bureți, dar și alte bunătăți care vor reprezenta fiecare în parte pentru clienți o carte de vizită a calității produselor.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Alpin Film Festival revine la Brașov, Bușteni și Predeal

Alpin Film Festival – unicul eveniment din România dedicat culturii și educației mon…