Home Stiri Recomandate Muzeul Peleș găzduiește expoziția „Casele de vis ale Reginei Maria – Palatul Cotroceni

Muzeul Peleș găzduiește expoziția „Casele de vis ale Reginei Maria – Palatul Cotroceni

2 min read
0
0
301

Aglomerație mare în weekend pe Valea Prahovei, unde soarele a alternat cu reprizele de ploaie. Sute de turiști români și străini au luat cu asalt Muzeul Peleș care găzduiește expoziția „Casele de vis ale Reginei Maria-Palatul Cotroceni”. Expoziția va fi deschisă pentru public până pe data de  20 octombrie 2015.

Castelul-Peles-Sinaia-Prahova

Muzeul Național Peleș s-a dovedit unul dintre punctele de atracție ale turiștilor sosiți pe Valea Prahovei. Expoziţia temporară amenajată în cadrul palatului din Sinaia face parte din proiectul „Casele de vis ale Reginei Maria”, care a debutat în urmă cu doi ani și in cadrul căruia au mai fost vizionate expozițiile „Castelul Bran” și „Castelul Balcic”.

Personalitate marcantă a începutului de secol XX, Regina Maria a fost femeie pasionată de arte, arhitectură, design interior și de peisagistică. Casele de Vis și spațiile în care aceasta a locuit au fost concepute, înfrumusețate sau redecorate cu obiecte orientale prețioase, elemente medievale reinterpretate, icoane ortodoxe și multe alte lucruri care au dat viață și o aură de mister spațiului privat al reginei, încăperile palatelor având elemente aer-nouveau sau ale stilului neoromânesc.

Vizitatorii au fost impresionați de valorea și frumusețea exponatelor din muzeu.

Expoziţia „Casele de vis ale Reginei Maria- Palatul Cotroceni” va fi deschisă pentru public până pe data de  20 octombrie 2015.

SURSA: http://www.mditv.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Puncte de vedere (Poezii)” de Cristina HOROTAN

NAIVI De prea puține ori apropfundăm, Lăsând mintea bolnavă să ne-ndruge Idei malițioase, …