Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni ,,Tineri în Pădurile Europei” prin Centrului de Vizitare al Parcului Natural Bucegi din Bușteni

,,Tineri în Pădurile Europei” prin Centrului de Vizitare al Parcului Natural Bucegi din Bușteni

3 min read
0
0
439

București, 29 septembrie 2015 Regia Națională a Pădurilor – Romsilva a organizat zilele acestea Concursul Internațional ,,Tineri în Pădurile Europei’ (YPEF), eveniment care a avut loc pentru prima dată în anul 2011, cu ocazia Anului Internațional al Pădurilor, la inițiativa Administrației Naționale a Pădurilor din Polonia.

tineri-in-padurile-europei-ypef-2015-romsilva-organizatoare-de-finala-europeana

Gestionarea durabilă a pădurilor și conservarea biodiversității, creșterea gradului de conștientizare a valorile cadrului natural european în rândul elevilor au reprezentat obiectivele principale ale competiției din acest an.

Concursul se înscrie în seria de evenimente organizate de RNP-Romsilva cu ocazia aniversării, în acest an, a unui sfert de veac de existenta pentru Romsilva, etapa europeană a concursului având loc în cadrul Centrului de Vizitare al Parcului Natural Bucegi din Bușteni.

La ediția din acest an au participat 11 echipe din tot atâtea țări, formate din câte 3 elevi. După modelul organizatorilor de anul trecut (Germania), au fost formate echipe mixte, prin tragere la sorți, de către elevii înșiși. Astfel, elevii au avut ocazia să depășească barierele lingvistice, reușind să coopereze pentru un obiectiv comun.

Concursul a constat în 3 probe: test grilă (proba scrisă), proba practică (recunoaștere specii forestiere), elaborarea și prezentarea, pe echipe, a unui poster pe diferite tematici privind pădurile și conservarea biodiversității.

După evaluare, echipele clasate pe locurile 1, 2 și 3 au fost: Locul 1: Vasile Halip — România, Radosław Rzadkowolski — Polonia, Galushka Andriy — Ucraina; Locul 2: Tobias Ofner — Austria, Maria Inęs Quelhas — Portgalia, Gytis ?aulys — Lituania; Locul 3: Maria Joăo Couto — Portugalia, Cocris Eduard — România, Marta Svalbone — Letonia.

La final, toate echipele au fost câștigătoare, lucru ce poate fi confirmat de posterele realizate de către elevi și expuse la Centrul de Vizitare al Parcului Natural Bucegi. Concursul a reprezentat, de asemenea, o oportunitate pentru cei prezenți de a construi punți de comunicare între ei și a stabili contacte care ar putea evolua prietenii trainice sau colaborări fructuoase, extrem de importante pentru viitor.

BIROUL DE PRESĂ AL REGIEI NAȚIONALE A PĂDURILOR — ROMSILVA

SURSA: http://www.agerpres.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…