Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Ninge şi în Valea Prahovei: Utilajele de deszăpezire intervin pe DN1 şi DN1A

Ninge şi în Valea Prahovei: Utilajele de deszăpezire intervin pe DN1 şi DN1A

7 min read
0
0
607

Mai multe utilaje de deszăpezire acţionează, duminică seară, pe DN1 şi DN1A, în zona de nord a judeţului Prahova, unde ninge, iar zăpada a început să se aştearnă pe carosabil.

Duminică seară a început să ningă în zona de nord a judeţului Prahova, la graniţa cu judeţul Braşov, astfel încât pe DN1, în zona staţiunilor Azuga, Buşteni şi Sinaia şi pe Drumul Naţional 1A, în zona localităţilor Cheia şi Măneciu, pe carosabil s-a aşternut un strat de zăpadă de un centimetru.

Potrivit reprezentanţilor Poliţiei Prahova, mai multe utilaje de deszăpezire intervin pe cele două drumuri naţionale. Astfel, pe DN1 se împrăştie material antiderapant, în timp ce pe DN1A un utilaj împrăştie antiderapant, iar un alt utilaj cu lamă intervine pentru îndepărtarea zăpezii, fără să fie înregistrate blocaje în trafic. Şi în judeţul Braşov a început să se depună zăpadă pe DN1 şi DN73A, la Predeal, însă nici acolo nu au fost semnalate probleme în trafic.

În schimb, zăpada şi viscolul au creat probleme în judeţele Suceava şi Neamţ.

Astfel, circulaţia rutieră a fost închisă, duminică seară, pe DN17A Câmpulung Moldovenesc – Rădăuţi, din cauza zăpezii care s-a depus pe carosabil, traficul fiind redirecţionat pe drumul Gura Humorului-Suceava-Rădăuţi sau Gura Humorului-Păltinoasa-Solca. De asemenea, la ora 19.30 a fost restricţionată circulaţia autovehiculelor cu masa totală maximă autorizată mai mare de 3,5 tone pe toate drumurile din judeţul Suceava, din cauza ninsorii abundente şi a zăpezii care s-a depus pe carosabil. Potrivit Poliţiei Suceava, tirurile care vin din Ucraina sunt oprite în parcările sau în locuri amenajate de pe marginea drumurilor, inclusiv până în oraşul Siret.

Pe DN2E Fălticeni – Păltinoasa şi pe DN17 Suceava – Gura Humorului se circulă cu dificultate din cauza zăpezii, aceeaşi situaţie fiind şi pe DN2 Suceava – Siret, în zona Bălcăuţi, unde două tiruri derapaseră, blocând traficul. Prefectul de Suceava, Sorin Arcadie Popescu, declara corespondentului MEDIAFAX că secţiile de Drumuri Naţionale ale CNANDR din judeţ acţionează cu utilajele din dotare, în condiţiile în care contractele cu firmele de deszăpezire s-au încheiat la 31 martie, autorităţile sucevene solicitând suplimentarea cu utilaje de la secţiile din judeţele Botoşani şi Vaslui.

În judeţul Neamţ, pe DN15B, pe tronsonul Poiana Largului – Pipirig, unde mai multe tiruri nu mai puteau înainta din cauza zăpezii depuse pe carosabil, s-a acţionat cu utilaje de deszăpezire şi de împrăştiere a materialului antiderapant, iar autovehiculele şi-au continuat drumul.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, lapoviţă, ninsori şi vânt puternic în 20 de judeţe ale ţării, valabilă de duminică, ora 18.00 până luni la ora 15.00. În Transilvania, Moldova şi în zona montană, în seara zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare.

Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 60 de kilometri pe oră, îndeosebi în estul ţării, şi de peste 80-90 de kilometri pe oră la munte. De asemenea, duminică vor fi ploi însemnate cantitativ la munte, precum şi în centrul şi estul ţării, local putând depăşi 20 – 25 de litri pe metru pătrat. Avertizarea cod galben este valabilă pentru judeţele Maramureş, Suceava, Botoşani, Bistriţa-Năsăud, Harghita, Neamţ, Iaşi, Mureş, Bacău, Vaslui, Sibiu, Braşov, Covasna, Vrancea, Galaţi şi parţial în Vâlcea, Argeş, Dâmboviţa, Prahova şi Buzău.

SURSA: http://www.realitatea.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…