Home Breaking News Stiri Brasov Utilajele de deszăpezire au ieşit din nou pe şosele la munte

Utilajele de deszăpezire au ieşit din nou pe şosele la munte

3 min read
0
0
342

Mai multe utilaje de deszăpezire au acţionat, aseară, pe DN1 şi DN1A, în zona de nord a judeţului Prahova, unde a nins abundent, iar zăpada s-a aşternut pe carosabil. A nins la graniţa dintre judeţele Braşov şi Prahova, astfel încât pe DN1, în zona staţiunilor Azuga, Buşteni şi Sinaia şi pe Drumul Naţional 1A, în zona localităţilor Cheia şi Măneciu, pe carosabil s-a aşternut un strat de zăpadă de un centimetru, după cum informează Mediafax. Utilajele cu lamă au intervenit pentru îndepăratrea zăpezii, iar altele au împrăştiat material antiderapant.

În judeţul Braşov zăpada s-a depus pe DN1 şi DN73A, la Predeal, însă nu au fost semnalate probleme în trafic. În schimb, zăpada şi viscolul au creat probleme în judeţele Suceava şi Neamţ. Circulaţia a fost închisă, aseară, pe DN17A Câmpulung Moldovenesc – Rădăuţi, din cauza zăpezii care s-a depus pe carosabil. Secţiile de Drumuri Naţionale ale CNANDR Suceava au acţionat cu utilajele din dotare, în condiţiile în care contractele cu firmele de deszăpezire s-au încheiat la 31 martie. Autorităţile au solicitat suplimentarea cu utilaje de la secţiile din judeţele Botoşani şi Vaslui. Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ploi, lapoviţă, ninsori şi vânt puternic în 20 de judeţe ale ţării, valabilă de duminică, ora 18.00 până luni la ora 15.00.

În Transilvania, Moldova şi în zona montană, în seara zilei de duminică şi în noaptea de duminică spre luni precipitaţiile vor fi sub formă de lapoviţă şi ninsoare. Vântul va avea intensificări cu viteze de peste 60 de kilometri pe oră, îndeosebi în estul ţării, şi de peste 80-90 de kilometri pe oră la munte. De asemenea, duminică vor fi ploi însemnate cantitativ la munte, precum şi în centrul şi estul ţării, local putând depăşi 20 – 25 de litri pe metru pătrat. Printre judeţele aflate sub cod galben se numără şi Braşov.

SURSA: http://www.brasovultau.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…