Home Nou record de turism – Peste 170.000 de turisti au vizitat, anul acesta, castelele Peles si Pelisor

Nou record de turism – Peste 170.000 de turisti au vizitat, anul acesta, castelele Peles si Pelisor

5 min read
0
0
357

Numarul turistilor care au trecut pragul Muzeului National Peles in cursul acestui an a depasit asteptarile muzeografilor, dupa doi ani in care se mentinuse tendinta de scadere a numarului de vizitatori. In semestrul I au fost inregistrati 150.880 de turisti, in conditiile in care reprezentatii institutiei estimau ca vor veni 150.000. La acestia se adauga aproximativ 20.000 de persoane, care au venit in luna iulie. In primul semestru al anului 2010, doar 79.520 de turisti admirasera castelele Peles si Pelisor, ceea ce a reprezentat inca o dovada ca, pe fondul crizei economice, multe persoane au taiat de pe lista cheltuielilor pe cele destinate vacantelor. Faptul ca in unele tari criza financiara a luat sfarsit ar putea fi un motiv pentru imbunatatirea situatiei. Anual, peste 100.000 de oameni din alte colturi ale lumii viziteaza fostele resedinte regale din Sinaia: francezi, italieni, bulgari, greci, evrei, chinezi, japonezi etc.

Pelesul este promovat si in Statele Unite ale Americii. “Compania Grand Circle organizeaza des croaziere pe Dunare, iar prin intermediul acesteia, din aprilie si pana in noiembrie, ajung la noi multi turisti din Statele Unite ale Americii. Majoritatea o reprezinta persoanele de varsta a treia, care au mult timp liber si doresc sa calatoreasca. Cei care cumpara astfel de pachete turistice trec prin toate tarile prin care curge Dunarea.

In Romania, printre obiectivele vizitate se numara Castelul Peles si Castelul Bran”, ne-a precizat Gabriela Dascalu, referent in cadrul sectiei Relatii Publice a Muzeului National Peles. Foarte multi straini afla despre muzeu de la prietenii si rudele care l-au vizitat, de la companiile de turism care organizeaza vacante in Europa, dar si de pe internet, accesand pagina oficiala www.peles.ro. De curand, aici a fost postat turul virtual al Castelului Peles – initiativa foarte bine primita de publicul din tara si de peste hotare. Si noua pagina de facebook a muzeului a primit aprecieri si se spera ca ea sa atraga tot mai multi vizitatori.

“La parterul Castelului Peles, cele mai apreciate incaperi sunt sala armelor, sufrageria si sala maura, la etajul I – cele doua apartamente pentru oaspeti, apartamentul principilor si apartamentul imperial, pentru ca sunt somptuoase si bogat decorate, iar etajul al doilea este admirat deoarece este decorat in stilul Art Nouveau si are o atmosfera foarte intima. De anul trecut, etajul al doilea a intrat in circuitul permanent de vizitare. Astfel, turistii pot avea o imagine mai buna a castelului”, ne-a mai precizat Gabriela Dascalu.

A aparut biletul promotional

Din aceasta vara, vizitatorii pot economisi niste bani daca doresc sa admire expozitia de baza a muzeului – cea de la parterul Castelului Peles si toata expozitia de la Castelul Pelisor – cumparand biletul promotional in valoare de 30 de lei. Pensionarii vor plati 15 lei, iar studentii si elevii- 10 lei. Preturile celorlalte bilete nu a fost modificat fata de anul trecut. Pentru vizitarea expozitiei de baza a Castelului Peles, preturile sunt: 20 de lei- adulti, 10 lei- pensionari, 5 lei – elevi, studenti. Pentru parter si etajul I, vor plati 50 de lei – adultii, 25 de lei – pensionarii, iar elevii si studentii – 12, 5 lei. Pentru turul complet al acestui muzeu preturile sunt de 70 de lei, 35 de lei si, respectiv 17,50 de lei. Pentru intrarea in Castelul Pelisor adultii platesc 20 de lei, pensionarii – 10 lei, elevii si studentii – 5 lei.

Ana-Maria MAXIM

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…