Home Tabără de pregătire alpină a instructorilor Centrului Montan Sinaia

Tabără de pregătire alpină a instructorilor Centrului Montan Sinaia

2 min read
0
0
326

În perioada 26 – 29.07.2011, profesorii şi instructorii Centrului Montan ai Jandarmeriei Române din Sinaia, au desfăşurat o pregătire centralizată într-o tabără de alpinism în zona Peştera-Padina.

Instruirea a avut drept scop pregătirea nucleului didactic în conducerea din punct de vedere metodic a activităţilor de pregătire cu cursanţii din ţară ce aparţin tuturor structurilor M.A.I. (Poliţie, I.S.U. etc.) dar şi antrenarea în vederea ducerii unor acţiuni de salvare-evacuare a persoanelor aflate în dificultate în zona alpină şi acordarea primului ajutor.

La această activitate au fost cooptate şi efectivele de jandarmi ai postului montan Peştera aparţinând de Inspectoratul de Jandarmi Judeţean Dâmboviţa, şi aşa cum preciza comandantul Centrului colonel dr. Dumitru Chiriţă, „exerciţiile desfăşurate pe pereţi de stâncă de peste 100 m înălţime, vor duce cu siguranţă la micşorarea timpului de reacţie atunci când personalul Centrului va fi solicitat prin apelul de urgenţă 112, la Jandarmeria Română sau direct la Centrul Montan din Sinaia la telefon nr. 0729 998300.

httpv://www.youtube.com/watch?v=a2GxQzPjbbo

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …