Home O braşoveancă pe cel mai înalt vulcan

O braşoveancă pe cel mai înalt vulcan

3 min read
0
0
207

Braşoveanca Claudia Damoc a plecat ieri într-o expediţie solitară, în care va încerca să escaladeze unul dintre cei mai înalţi vulcani din lume, Cotopaxi (5897 m), din Ecuador.
Palmaresul Claudiei. Claudia mai are la activ câteva ascensiuni, printre care cel mai înalt vârf din Europa (Elbrus, 5.642 m) şi cel mai înalt vârf din America de Nord (Denali 6.194 m). Pe timpul expediţiei, va tine un „blog” online pe contul de Twitter, dar şi pe site-ul ecuador.shareyes.org.
Vulcan activ. Cotopaxi este unul dintre cei mai înalţi vulcani activi din lume, situat în Munţii Anzi, în vestul Cordilierei Orientale, la circa 50 km de Quito (Ecuador)a. Cotopaxi este şi unul dintre cei mai activi vulcani din lume. Erupţiile sale au luat adesea forma unor catastrofe. În timpul acestora păturile de zăpadă şi de gheaţă din regiunile superioare ale muntelui se topesc brusc, transformându-se într-un râu de noroi care afectează zeci de kilometri.
A distrus un oraş. În iunie 1877, în urma celei mai periculoase erupţii a vulcanului, oraşul Latacunga, situat la 40 kilometri distanţă, a fost în întregime distrus. În anul 1975, au fost înregistrate mişcări tectonice în apropiere de Cotopaxi, dar ele au rămas fără consecinţe, din crater înălţându-se doar câteva rotocoale de fum.
Alpinistă de la 3 ani. Originară din Braşov, Claudia Damoc (33 de ani) are propria afacere. A început să facă alpinism de la trei ani, iar primul munte pe care l-a cucerit a fost Caraimanul. Este pasionată de fotografie, escaladă şi snowboarding.

SURSA: http://www.brasovultau.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Ce faci cand pleci la drum cu copilul? 3 sfaturi pentru o calatorie sigura si placuta

A pleca intr-o calatorie cu un copil reprezinta atat o placere extrem de mare, cat si o re…