Home O centură de antimaterie, descoperită în jurul Terrei

O centură de antimaterie, descoperită în jurul Terrei

3 min read
0
0
353

O centură fină de particule de antimaterie, denumite antiprotoni, a fost descoperită în jurul Pământului de satelitul Pamela (Payload for Antimatter Matter Exploration and Light-nuclei Astrophysics).

Descoperirea, descrisă pe larg într-un articol publicat în Astrophysical Journal Letters, confirmă o teorie mai veche, potrivit căreia câmpul magnetic al Terrei are capacitatea de a capta particule de antimaterie, scrie Mediafax.

Oamenii de ştiinţă afirmă că un număr mic de antiprotoni există în spaţiul dintre centurile de radiaţii Van Allen.

În opinia savanţilor, cantitatea de antiprotoni existentă în acel spaţiu ar putea fi totuşi suficientă pentru a alimenta motoarele pe bază de antimaterie ale viitoarelor nave spaţiale.

Antiprotonii au fost detectaţi de satelitul Pamela, lansat în anul 2006, cu scopul de a studia natura particulelor puternic încărcate energetic emise de Soare şi din afara sistemului nostru solar, denumite “radiaţii cosmice”.

Unul dintre obiectivele satelitului Pamela a fost acela de a identifica un număr mic de particule de antimaterie, printre particulele de materie obişnuită, mult mai numeroase, precum protonii şi nucleele atomilor de heliu.

Centura descoperită reprezintă “cea mai abundentă sursă de antiprotoni din apropierea Terrei”, afirmă Alessandro Bruno de la Universitatea Bari din Italia, coautor al acestui studiu.

“Antiprotonii captivi se dezintegrează în timpul interacţiunii lor cu moleculele din atmosferă, în special la altitudini joase, unde anihilarea reciprocă devine principalul mecanism de dezintegrare”, a explicat Alessandro Bruno.

“La altitudini mari, de câteva sute de kilometri, rata de dezintegrare este semnificativ mai mică, permiţând existenţa unei cantităţi mari de antiprotoni”, a adăugat savantul italian.

SURSA: http://www.realitatea.net

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…