Home O lebădă nu mai vrea să părăsească Braşovul

O lebădă nu mai vrea să părăsească Braşovul

4 min read
0
0
191

O lebădă lovită de un autoturism într-un parc industrial din Ghimbav a fost salvată de şoferul maşinii, dar după tratamentul veterinar nu mai vrea să plece mai departe.
„Trecând din întâmplare un cârd de lebede prin parcul nostru, o lebădă s-a lovit în zbor de un autobuz care circula pe aici. Şoferul a oprit şi a dat lebăda de o parte ca să nu fie pe calea de acces”, ne-a spus Cristian Chiuşdea, şe- ful pazei de la un parc industrial din Ghimbav.
Rană superficială. Lebăda a fost salvată la timp, iar reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni au intervenit imediat. „Am fost anunţaţi de domnii de la parcul industrial, am venit, am luat lebăda şi am dus-o la adăpostul canin din Triaj, unde medicul nostru i-a acordat îngrijiri medicale, a avut doar o rană superficială la una dintre aripi. A fost curăţată, dezinfectată, tartată şi încercăm să o punem în libertate”, a declarat Ciprian David, asistent veterinar Asociaţia Milioane de Prieteni.
Zborul, perturbat de stres. Pasărea a fost adusă exact în locul unde a fost salvată:  în parcul industrial din Ghimbav. Specialiştii au avut parte însă de multe peripeţii. Salvatorii au încercat să elibereze pasărea, dar aceasta a găsit o porţiune cu apă şi nu şi-a mai luat zborul. Pentru că nu a vrut să zboare şi ca să nu rămână pradă altor animale, lebăda a fost transportată la Grădina Zoologică din Braşov. „Am s-o monitorizez zi de zi prin examinarea care se face şi hrănirea adecvată pe care o s-o primească zi de zi, cu apă schimbată şi mâncare proaspătă, care constă în grâu, porumb, floarea soarelui şi ceva uruială”, a spus Moise Valeriu, asistent veterinar Grădina Zoologică Braşov.
E stresată. „Important este să-şi regăsească grupul, pentru că lebedele trăiesc în grup şi poate că singură nu s-ar putea descurca, ar putea fi atacată de alte animale, de câini”, ne-a declarat Cristina Lapis, preşedinte Asociaţia Milioane de Prieteni. Peste câteva zile, după o atentă îngrijire, lebăda ar putea fi liberă.
Stirea VIDEO pe http://www.brasovultau.ro/

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…