O lebădă lovită de un autoturism într-un parc industrial din Ghimbav a fost salvată de şoferul maşinii, dar după tratamentul veterinar nu mai vrea să plece mai departe.
„Trecând din întâmplare un cârd de lebede prin parcul nostru, o lebădă s-a lovit în zbor de un autobuz care circula pe aici. Şoferul a oprit şi a dat lebăda de o parte ca să nu fie pe calea de acces”, ne-a spus Cristian Chiuşdea, şe- ful pazei de la un parc industrial din Ghimbav.
Rană superficială. Lebăda a fost salvată la timp, iar reprezentanţii Asociaţiei Milioane de Prieteni au intervenit imediat. „Am fost anunţaţi de domnii de la parcul industrial, am venit, am luat lebăda şi am dus-o la adăpostul canin din Triaj, unde medicul nostru i-a acordat îngrijiri medicale, a avut doar o rană superficială la una dintre aripi. A fost curăţată, dezinfectată, tartată şi încercăm să o punem în libertate”, a declarat Ciprian David, asistent veterinar Asociaţia Milioane de Prieteni.
Zborul, perturbat de stres. Pasărea a fost adusă exact în locul unde a fost salvată:  în parcul industrial din Ghimbav. Specialiştii au avut parte însă de multe peripeţii. Salvatorii au încercat să elibereze pasărea, dar aceasta a găsit o porţiune cu apă şi nu şi-a mai luat zborul. Pentru că nu a vrut să zboare şi ca să nu rămână pradă altor animale, lebăda a fost transportată la Grădina Zoologică din Braşov. „Am s-o monitorizez zi de zi prin examinarea care se face şi hrănirea adecvată pe care o s-o primească zi de zi, cu apă schimbată şi mâncare proaspătă, care constă în grâu, porumb, floarea soarelui şi ceva uruială”, a spus Moise Valeriu, asistent veterinar Grădina Zoologică Braşov.
E stresată. „Important este să-şi regăsească grupul, pentru că lebedele trăiesc în grup şi poate că singură nu s-ar putea descurca, ar putea fi atacată de alte animale, de câini”, ne-a declarat Cristina Lapis, preşedinte Asociaţia Milioane de Prieteni. Peste câteva zile, după o atentă îngrijire, lebăda ar putea fi liberă.
Stirea VIDEO pe http://www.brasovultau.ro/

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Veronica BALAJ: În suflet cu poezia din două țări – Amalia ACHARD, Franța

În legătură permanentă cu poezia română, Amalia Achard o translează, prelungindu-i expresi…