Home Dezastrul din Japonia produce efecte culturale la distanţă

Dezastrul din Japonia produce efecte culturale la distanţă

2 min read
0
0
141

Un neaşteptat efect al catastrofei survenite săptămâna trecută în Arhipelagul Nipon s-a manifestat în SUA: îngrijorarea faţă de posibilitatea producerii unui accident nuclear grav a adus la Muzeul Naţional de Istorie şi Ştiinţă ale Energiei Nucleare un număr de vizitatori mult mai mare decât de obicei.

Muzeul a primit, în acest week-end (12-13 martie 2011), de trei ori mai mulţi vizitatori decât are în mod obişnuit la sfîrşitul săptămânii.

Personalului muzeului consideră că preocuparea faţă de recentele evenimente grave – larg mediatizate – din Japonia a jucat un rol în acest fenomen, oamenii temându-se, în special, de exploziile reactoarelor nucleare şi de posibilele consecinţe ale contaminării radioactive.

Mai mulţi vizitatori au declarat că, într-adevăr, ştirile despre scurgerile radioactive de la centrala nucleara din Fukushima le-au sporit interesul faţă de problema energiei atomice şi i-au determinat să vină la muzeu pentru a afla mai multe informaţii.

Muzeul Naţional de Istorie şi Ştiinţă ale Energiei Nucleare, înfiinţat în anul 1969, se află în oraşul Albuquerque, din statul New Mexico, în partea de sud a SUA.

Sursa: FOXNews / http://www.descopera.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Este atat de bine sa stii ca la gradinite cei mici sunt ingrijiti si multumiti

Gradinite ale viitorului Este de ajuns sa vezi sali frumos amenajate in gradinite de tip T…