Home Dezastrul din Japonia produce efecte culturale la distanţă

Dezastrul din Japonia produce efecte culturale la distanţă

2 min read
0
0
110

Un neaşteptat efect al catastrofei survenite săptămâna trecută în Arhipelagul Nipon s-a manifestat în SUA: îngrijorarea faţă de posibilitatea producerii unui accident nuclear grav a adus la Muzeul Naţional de Istorie şi Ştiinţă ale Energiei Nucleare un număr de vizitatori mult mai mare decât de obicei.

Muzeul a primit, în acest week-end (12-13 martie 2011), de trei ori mai mulţi vizitatori decât are în mod obişnuit la sfîrşitul săptămânii.

Personalului muzeului consideră că preocuparea faţă de recentele evenimente grave – larg mediatizate – din Japonia a jucat un rol în acest fenomen, oamenii temându-se, în special, de exploziile reactoarelor nucleare şi de posibilele consecinţe ale contaminării radioactive.

Mai mulţi vizitatori au declarat că, într-adevăr, ştirile despre scurgerile radioactive de la centrala nucleara din Fukushima le-au sporit interesul faţă de problema energiei atomice şi i-au determinat să vină la muzeu pentru a afla mai multe informaţii.

Muzeul Naţional de Istorie şi Ştiinţă ale Energiei Nucleare, înfiinţat în anul 1969, se află în oraşul Albuquerque, din statul New Mexico, în partea de sud a SUA.

Sursa: FOXNews / http://www.descopera.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Lexmark – soluții versatile pentru casă și birou

Compania americană Lexmark s-a remarcat de-a lungul timpului datorită produselor de foarte…