×

Orasele care atrag anul acesta cei mai multi bani de la turistii straini

Orasele care atrag anul acesta cei mai multi bani de la turistii straini

2108 Orasele care atrag anul acesta cei mai multi bani de la turistii strainiLondra continua sa conduca topul oraselor care atrag cei mai multi bani din turism si in acest an, iar Istanbul va inregistra cea mai mare crestere a incasarilor, de peste 30%, arata un studiu al MasterCard.

Potrivit studiului turistii straini vor lasa in Londra in acest an 25,6 miliarde dolari, in timp ce pe pozitia a doua se afla New York cu 20,3 miliarde dolari si Paris pe 3, cu 14,6 miliarde. Bangkok este pe 4, cu 14,4 miliarde dolari, iar Frankfurt pe 5, cu 15 miliarde dolari.

Sydney este pe pozitia a sasea, chiar daca nu se situeaza in top 20 destinatii globale ca numar de turisti. „Cele mai importante orase ale lumii reprezinta punctele cheie care coaguleaza economia globala. Fara aceste orase globale, nu ar exista economia globala”, a spus Yuwa Hedrick-Wong, Global Economic Advisor, in cadrul MasterCard Worldwide.

„Daca in trecut orasele au fost evaluate din punct de vedere al capitalului, al bunurilor si serviciilor, informatiile despre dimensiunea umana a globalizarii – zborurile si cheltuielile transfrontaliere – nu au fost niciodata atat de atent analizate. Comertul si investitiile globale sunt importante, dar o mai buna interactivitate la nivel uman cu siguranta ar completa eforturile de stimulare a comertului global, pe un fundament mai echilibrat si mai productiv”, a adaugat Hedrick-Wong.

La nivel de crestere a incasarilor din turism generate de turisti straini, Istanbul este orasul care a urcat cel mai mult, cu 30,1%. Barcelona este pe locul doi la nivel de crestere cu 28,2% si Dubai pe locul 3 cu 24%.

Hedrick-Wong a precizat ca multe dintre aceste piete emergente inregistreaza cresteri semnificative, atat in ceea ce priveste vizitatorii, cat si cheltuielile transfrontaliere, cu rate de crestere ce depasesc 20%.

„Cresterea turismului international si a cheltuielilor este cu siguranta o tendinta care va continua sa traseze forma viitoare a globalizarii”, a declarat Hedrick-Wong.

„In perioada de post-criza globala, orasele si economia lor urbana vor deveni chiar mai importante in comertul global si in facilitarea schimbului de idei si a fluxului de cunostinte. Pe masura ce nucleul global al economiei se muta catre piete emergente precum Asia, America Latina, Europa Centrala si de Est si Africa, orasele din acest zone vor juca un rol important in redresarea financiara”, a mai spus specialistul MasterCard.

Conform studiului, se estimeaza ca orase turistice de pe cinci continente vor inregistra in 2011 ocrestere de pana la 30%, ca numar de turisti si a incasarilor din turism. Dintre toate orasele analizate in studiu, doar trei indica o scadere in ceea ce priveste numarul de sosiri ale turistilor si doua, un declin al cheltuielilor.

Per ansamblu, Londra este orasul cu cei mai multi vizitatori din lume, cu un numar de 20,1 milioane de turisti care sunt asteptati sa soseasca aici in 2011, inaintea Parisului, care ocupa locul al doilea, cu 18,1 milioane.   In ceea ce priveste rata de crestere a numarului de turisti, Barcelona este pe primul loc, cu o crestere estimata la 24,3%, in acest an, urmata indeaproape de Kuala Lumpur din Malaysia, cu o rata de crestere de 21,8%. Istanbul se plaseaza al treilea, cu o crestere de 20,4%.

MasterCard Worldwide Index of Global Destination Cities este realizat pe baza informatiilor cu privire la zborurile internationale si capacitatea de zbor, oferite de OAG Global, furnizor al datelor internationale din domeniul aviatiei. Orarele de zbor sunt, de asemenea, folosite pentru a calcula frecventa de zbor dintre perechi de orase.

Companiile aeriene publica in mod regulat si istoricul load factor-ului (coeficientului de incarcare) si programul zborurilor viitoare, indicatori luati in calcul pentru a estima numarul plecarilor in strainatate si pentru a previziona plecarile de anul urmator.

La orice zbor, exista turisti care au vizitat tara de plecare, rezidenti ai orasului destinatie care se intorc dupa ce au vizitat tara din care pleaca, si o a treia categorie: non-rezidenti, care trec prin tara de plecare si apoi prin orasul de prima destinatie, pentru a ajunge ulterior intr-un al doilea punct de destinatie. Acest grup poate reprezenta o mica proportie dintre pasageri in orasele care nu sunt, in mod traditional, puncte de legatura, dar poate fi intr-o proportie considerabila in orasele puncte de legatura, precum Singapore, Amsterdam sau Frankfurt.

La nivel de tara, baza de date a Natiunilor Unite, referitoare la „Comertul cu servicii”, categoria „Turism”, ofera estimari cu privire la cat de multi bani sunt cheltuiti anual de catre rezidenti in strainatate (taxa pentru zboruri platita in tara de origine nu este inclusa). Un algoritm de calcul este aplicat la suma totala a cheltuielilor realizate in afara tarii de origine si la numarul total estimat al turistilor internationali, pentru a furniza o estimare a mediei cheltuielilor per turist strain.

Studiul a luat in calcul peste 130 de destinatii.

SURSA: http://www.dailybusiness.ro

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed