Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Predeal Orasul Predeal, situat la 1040-1110 m altitudine, este cel mai înalt oraș din România

Orasul Predeal, situat la 1040-1110 m altitudine, este cel mai înalt oraș din România

3 min read
0
0
1,452

Predeal, cel mai inalt oras din tara (situat la 1040-1110 m), este situat pe culmea ce desparte Valea Prahovei de Valea Timisului, intr-o depresiune bine adapostita de masivele muntoase Bucegi, Baiu, Piatra Mare si Clabucet. Orasul statiune este locul ideal pentru odihna, excursii montane si sporturi de iarna.

predeal2

Initial, orasul Predeal avea in administrare o parte dintre statiunile turistice insemnate ale Vaii Prahovei – Busteni, Azuga, Poiana Tapului. Acestea s-au desprins treptat de sub oranduirea orasului Predeal intre anii 1908-1912. Orasul- statiune este inconjurat de 5 masive: Postavaru, Piatra Mare, Bucegi, Baiului si Fitifoi, Predeal fiind o destinatie ideala pentru drumetii cu bicicleta sau pe jos sau pentru sporturile de iarna. Padurile inalte de conifere si foioase transforma orasul Predeal intr-o adevarata atractie pentru turisti. Partiile performante de ski, telecabina, dar si traseele montane devin obiective turistice deosebite ale localitatii.

In prezent, orasul Predeal se numara printre cele mai insemnate statiuni turistice din tara, fiind asaltat de un numar imens de turisti indiferent de anotimp. Sutele de hoteluri de lux si pensiuni isi pun la dispozitie serviciile pentru a ramane intotdeauna in topul preferintelor turistilor romani si straini. Turistii care vin aici pot vizita Valea Rasnoavei sau se pot bucura de traseele montane sau cu ATVul. In statiune sunt 5000 de locuri de cazare si numeroase locuri de distractie, cum ar fi cele 2 pationare, opt partii de schi sau trambulina pentru sarituri cu schiurile. Principala partie, Clabucet, beneficiaza de instalatie de iluminat si de produs zapada artificiala.

SAMSUNG DIGIMAX D530

Concursurile culinare din Predeal, prezinta o atractie nemaipomenita deoarece, la toate acestea, maestri culinari specializati in tara, dar si in strainatate, incanta privirile, gusturile si simtirile, cu preparate care imbie orice gurmand.

SURSA: http://xplore-romania.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Predeal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Lexmark – soluții versatile pentru casă și birou

Compania americană Lexmark s-a remarcat de-a lungul timpului datorită produselor de foarte…