×

PADINA FEST a adunat 5000 de oameni in zona Padina-Peștera

PADINA FEST a adunat 5000 de oameni in zona Padina-Peștera

118-423x320 PADINA FEST a adunat 5000 de oameni in zona Padina-PeșteraPentru orice iubitor al muntelui, Munții Bucegi reprezintă destinația ideală: fără a prezenta pericole majore (atunci când regulile minimale de siguranță sunt respectate), oferă peisaje de vis, aproape ireale, de o frumusețe nepământeană și extrem de variate. Vârful Omu, Babele, Sfinxul, rezervația de jnepeni, Peștera Ialomicioarei, Mânăstirea din peșteră, platoul Padina, Bolbocii, Cheile Tătarului, Cheile Zănoagei… și enumerarea poate continua mult și bine!

Un cadru natural care îți taie respirația, fără îndoială cel mai frumos peisaj montan din România, accesibil tuturor turiștilor: pe jos, cu telecabina, cu bicicleta sau cu mașina. Din păcate, deși se află foarte aproape de una dintre cele mai aglomerate stațiuni montane – Sinaia – zona Padina-Peștera nu beneficiază de atenția pe care o merită, numărul turiștilor care aleg să petreacă aici, nefiind foarte mare.Un excelent mod de a promova frumusețea unică a zonei l-a constituit ”Padina Fest”, un festival organizat pentru prima dată în 2010 și care anul acesta a contribuit la stabilirea unui adevărat record al numărului de turiști în zona Padina-Peștera.
Peste 5000 de turiști au ales să petreacă sfârșitul de săptămână în zona platoului Padina, atrași ca un magnet nu doar de frumusețea locurilor, ci și de programul generos al unuia dintre cele mai spectaculoase evenimente organizate în inima muntelui: PADINA FEST.
Aflat la cea de a doua ediție, Padina Fest a reușit să capteze atenția iubitorilor de munte, dar și a clor care nu doreau decât o mini-vacanță într-un cadru natural deosebi, beneficiind de toate ingredientele unei adevărate sărbători. Organizatorii festivalului spun că experiența ediției de anul trecut, cu bune și cu rele, le-a oferit un bun prilej pentru a corecta aspectele mai puțin plăcute, în 2010 și a aduce îmbunătățiri substanțiale acolo unde s-a manifestat interes din partea publicului.
Tiroliană, mountain biking, căţărare, drumeţii, probe de echilibru, Adventure Park (cu o varietate de trasee şi nivele de dificultate) – au fost ”ingredientele unei rețete de succes”. La lăsarea serii platoul Padina s-a transformat în cinematograf, fiind proiectate filmele de la TIFF 2011.
Pe toată durata festivalului, participanții s-au bucurat de muzică de calitate, trupele care au concertat fiind selectate pentru a veni în întâmpinarea gusturilor variate: Titus Constantin și Emeric Imre, Robin and the Backstabbers, Toulouse Lautrec şi Suie Paparude, Paradox, Stillborn, Travka şi Viţa de Vie.
Pe lângă activitățile consacrate ale unui astfel de eveniment, organizatorii și-au propus să promoveze şi să ridice gradul de educaţie montană, să atragă atenția asupra problemelor ecologice din zonă – şi nu numai – precum şi asupra conservării patrimoniului natural.

Pentru cei care iubesc în egală măsură muntele și bicicleta, Padina Fest a fost un bun prilej de a-și încerca limitele, la „Maratonului Bucegilor”, un maraton mountain bike al cărui start s-a dat din Lunca Padinii, urmând un traseu de aproape 40 km prin cele mai spectaculoase zone din Masivul Bucegi: Lacul Bolboci, Şaua Dichiului, Valea Dorului, Piatra Arsă, Babele, Crucea Caraiman, Cerdacul, Peștera.

Una peste alta, un festival reușit, numărul nesperat de mare de turiști dovedind o dată în plus potențialul turistic formidabil pe care zona Padina-Peștera îl are. Pentru sceptici, imaginea a sute și sute de mașini circulând bară la bară pe drumul spre Peștera (nu exagerez când asociez cu ambuteiajele dintr-un oraș mare, la ore de vârf) trebuie să constituie elementul care le spulberă reținerile. Faptul că mii și mii de oameni din toate colțurile țării au ales să petreacă sfârșitul de săptămână la Padina, Peștera, Bolboci sau Zănoaga, este cel mai puternic argument în susținerea strategiei de dezvoltare turistică a zonei.
La final, se impun câteva constatări. Mai întâi, efectul pozitiv al asfaltării a 9 km (deocamdată) din drumul care face legătura între Cota 1000 și Bolboci. Mai apoi, putem visa (cu speranță!) că nu peste mult timp, drumul va fi asfaltat până la Peștera, așa încât să putem vorbi de 10-15.000 de turiști în fiecare weekend! Iar drumul chiar se face. Cu puțin noroc, vom merge pe asfalt până în inima Bucegilor.

VEZI AICI O GALERIE FOTO

Partajează acest conținut:

Eu sunt principalul “vinovat” pentru existenta acestei publicații electronice, pretențios numita “Revista”, care își consuma existenta acum în mediul virtual. Sunt un simplu blogger, fără veleități de jurnalist sau studii de specialitate în acest domeniu, fiind economist la baza și manager în activitatea profesionala. Aceasta revista este pentru mine, în primul rand, un hobby, un rezultatul al unei munci zilnice susținută cu mare pasiune și dragoste de tot ce tot ce înseamna frumos în viata (caractere, fapte, locuri), veștile bune și gândirea pozitiva în special, din simpla dorința de a COMUNICA și de a fi mai aproape de OAMENI.

Publică comentariul

You May Have Missed