Pădurea voluntarilor, la 34 de kilometri de Braşov

1299 Pădurea voluntarilor, la 34 de kilometri de Braşov120 de voluntari mobilizaţi de Kronospan SA au plantat 1.000 de puieţi de larice, în păşunea Zănoaga, lângă pasul Bratocea. În total, 30 de hectare de pădure vor fi date judeţului în urma campaniei „Mereu Verde”

Circa 120 de voluntari, studenţi şi elevi, au luat parte, la sfârşitul săptămânii trecute, la o acţiune de plantare de puieţi pe păşunea Zănoaga, din Pasul Bratocea, judeţul Braşov. Acţiunea este parte a campaniei de împăduriri „Mereu verde”, iniţiat de Kronospan, în parteneriat cu Primăria Braşov şi Regia Publică Locală a Pădurilor „Kronstadt”. Campania, care a luat startul în acest an, se desfăşoară sub sloganul „Plantăm viitorul împreună”.
În mai puţin de trei ore, voluntarii de la Facultatea de Industrie a Lemnului, AIESEC şi Liceul „Mircea Cristea” au plantat 1.000 de puieţi, sub îndrumarea celor de la Regia Pădurilor Kronstadt.
„Prin aceste campanii de ecologizare şi de împădurire, încercăm să dăm un exemplu atât colaboratorilor, cât şi clienţilor noştri. Dorim să ne implicăm cât mai mult în proiecte de protecţia mediului. Astăzi este, de fapt, ultima zi de împădurire, în care am plantat 1.000 de puieţi. La anul sperăm să facem pasul al doilea şi să găsim o altă zonă care are nevoie de aceşti puieţi”, a declarat Raluca Roşu, reprezentant PR Kronospan.
Dan Olteanu, director al Regiei Publice Locale a Pădurilor „Kronstadt”, a precizat că au fost plantaţi puieţi de larice „foarte rezistenţi, atât la factori biotici, cât şi abiotici”. „Astăzi se încheie o etapă de împădurire a păşunii Zanoaga Bratocii, în suprafaţă de aproape 5 hectare, din suprafaţa totală de 30 de hectare. Aceste suprafeţe vor fi împădurite integral în următorii doi ani, făcând obiectul scoaterii definitive din fond forestier a extinderii domeniului schiabil. Kronospan ne ajută, practic, din proprie iniţiativă, la împădurirea, în acest an, a unei suprafeţe de aproximativ 5 hectare, suportând toate costurile legate de această operaţiune, inclusiv costurile ulterioare legate de lucrările de întreţinere, până la realizarea stării de maxim, deci aproximativ 5 ani de zile. Ei vin cu forţa de muncă şi energia. Noi îi ajutăm din punct de vedere tehnic, astfel încât puieţii sa fie corespunzător plantaţi”, a precizat Dan Olteanu.
Kronospan doreşte să realizeze în fiecare an campanii de împădurire în care să implice atât autorităţile locale şi naţionale, cât şi partenerii sociali, respectiv şcolile, facultăţile, asociaţiile non-guvernamentale. În paralel cu campania de împădurire de la Braşov se desfăşoară şi una la Sebeş.

SURSA: http://www.bzb.ro

Partajează acest conținut:

Publică comentariul

You May Have Missed