Home Palatul de la Ruginoasa a fost restaurat printr-o investitie de 2,6 mil. euro

Palatul de la Ruginoasa a fost restaurat printr-o investitie de 2,6 mil. euro

2 min read
0
0
419

Astazi a avut loc receptia lucrarilor de restaurare la Palatul de la Ruginoasa, unde a fost prezent si Ministrul Culturii si Patrimoniului National Kelemen Hunor, informeaza Amos News.

Lucrarile de la Palatul Alexandru Ioan Cuza din Ruginoasa au durat 25 de luni si au costat 2,6 milioane euro, fara TVA. Finantarea s-a facut, in proportie de 80%, prin intermediul Acordului-cadru de imprumut cu Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei si 20% de la Bugetul de Stat.

Ministrul Culturii a declarat ca este multumit ca lucrarile au fost finalizate la termen si in conditii foarte bune. El a precizat ca urmeaza ca specialistii in decoratiuni interioare si muzeografii sa aduca la Ruginoasa mobilier, obiecte personale ale familiei Cuza si alte piese istorice. In cursul anului viitor, palatul va fi redeschis pentru vizitatori.

Tot astazi, Kelemen Hunor s-a aflat si la Iasi, unde urma sa inspecteze lucrarile de consolidare si restaurare de la Palatul Culturii. „Lucrarile de consolidare la fundatii au scos la iveala vestigii arheologice inedite. Cercetarile arheologice vor decala putin termenele lucrarilor de consolidare, dar vor adauga un nou punct de interes pentru vizitatorii Palatului Culturii”, a declarat Kelemen Hunor. El a mai precizat ca la Teatrul National, un alt obiectiv important de investitii din Iasi, lucrarile de restaurare se desfasoara conform planului.

SURSA: http://www.stiridebine.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…