Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Partia Furnica si Valea Carpului, trasee numai bune pentru schi

Partia Furnica si Valea Carpului, trasee numai bune pentru schi

5 min read
0
0
713

Pentru prima oară în acest sezon, turiştii care vor merge la Sinaia în week-end-ul ce urmează nu se vor putea plânge de lipsa de zăpadă. Ninsorile s-au oprit, vântul parcă şi-a luat şi el o pauză, astfel că toate pârtiile din Masivul Furnica sunt practicabile în această perioadă.

„Se poate schia de la Cota 2.000, pe Drumul de Vară şi Pârtia Nouă, până la Sinaia. Este un traseu spectaculos, de câţiva kilometri. Ambele pârtii sunt amenajate şi balizate corespunzător. Deocamdată, Valea lui Carp este închisă, din cauza faptului că se pot produce avalanşe. Noi am anunţat acest lucru, am pus indicatoare, dar tot au fost turişti care au coborât pe acea pârtie. Cred că în câteva zile se va putea schia în siguranţă şi acolo, dar deocamdată noi nu le recomandăm turiştilor să schieze pe Valea lui Carp. În Valea Dorului, stratul de zăpadă ajunge la doi metri. Nici nu se mai văd parazăpezile. Acum avem cea mai bună zăpadă, sunt cele mai bune condiţii de schi şi snowboarding din acest sezon”, a declarat Nae Cojanu, şeful salvamontiştilor din Sinaia. Turiştii care vor să schieze folosind telecabinele, tele­scaunul care urcă de la Cota 1.400 şi telescaunul din Valea Dorului îşi pot cumpăra un ski-pass pentru o zi, la preţul de 143 de lei. Pentru telegondolă şi telescaunul din Valea Soarelui, ski-pass-ul costă 120 de lei. Www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Sinaia.

După ce administraţia pârtiei din Buşteni a redus preţurile cu 50%, de la 250 de lei la 125 de lei ziua de schi, acum a venit rândul celor de la Azuga să scadă tarifele. „Preţurile sunt dictate de Poiana Braşov”, a mărturisit Vasile Richea, administratorul domeniului schiabil din Azuga. O zi de schi în staţiunea prahoveană costă acum 125 de lei. Nu mai există diferenţe între zilele lucrătoare şi week-end. Pentru copii, preţul este de 80 de lei. De asemenea au fost introduse şi cartele pentru trei ore (80 lei pentru adulţi, 50 de lei pentru copii) şI 4 ore (90 de lei pentru adulţi, 55 de lei pentru copii). Cele mai spectaculoase reduceri sunt la cartele cu puncte. O cartelă pentru 40 de urcări cu telegondola costă acum 470 de lei. Preţul iniţial a fost de 580 de lei. www.jurnalul.ro transmite imagini live de la Azuga. Poiana Braşov va fi para­lizată în acest week-end din cauza unui concurs de schi alpin care va avea loc pe pârtiile Sulinar şi Subteleferic. www.jurnalul.ro transmite imagini live din Poiana Braşov.

SURSA: http://www.jurnalul.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…