Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Pârtia Nouă din Sinaia, variantă pentru vreme rea

Pârtia Nouă din Sinaia, variantă pentru vreme rea

4 min read
0
0
294

„Perla Carpaţilor” are instalaţie de zăpadă artificială

Iubitorii sporturilor de iarnă din România, indiferent că vorbim despre turişti sau administratori de pârtii, recunosc la unison că Sinaia este singura staţiune din ţară unde se poate amenaja un domeniul schiabil veritabil, aşa cum există în Austria.

Din păcate, vântul face ca în multe zile să nu se poată urca pe Muntele Furnica. Pentru a nu mai pierde din turişti, autorităţile locale din Sinaia au reuşit să reabiliteze Pârtia Nouă, cea care face legătura între Cota 1.400 şi Cota 1.000.

Transportul pe cablu este asigurat de către telegondolă, instalaţie ce nu are pro­bleme din cauza vântului pentru că este poziţionată prin pădure. „Este doar un început pentru înzăpezirea artificială a pârtiilor din Sinaia. Dacă până acum aveam doar singurul domeniu schiabil de altitudine din România, acum iubitorii sporturilor de iarnă se pot bucura şi de această zonă mai accesibilă. La baza telegondolei am amenajat o pârtie unde începătorii pot lua lecţii de schi chiar şi în nocturnă, iar împătimiţii săniuşului au o pârtie special amenajată. De asemenea, cei care doresc să încerce tubingul o pot face tot aici. Toate aceste noutăţi vor prelungi cu siguranţă sezonul de iarnă la Sinaia, de care îmi doresc să se bucure cât mai multă lume”, a declarat Vlad Oprea, primarul oraşului Sinaia.

Pârtia Nouă are o lungime de 2.300 de metri şi are un grad de dificultate mediu. Instalaţia de zăpadă artificială a fost adusă de către ita­lienii de la Technoalpin şi este compusă din 25 de lănci şi un tun. Investiţia a costat un milion de euro şi a fost realizată din bugetul autorităţilor locale.

Turiştii s-au declarat mulţumiţi de faptul că pârtia este bine amenajată, lată, având şi plase de siguranţă în zonele unde există riscul unor accidente. O urcare cu telegondola din Sinaia costă 16 lei, însă iubitorii sporturilor de iarnă îşi pot achizi­ţiona un ski-pass de o zi, care costă 120 de lei. Acesta poate fi utilizat şi la telescaunul din Valea Soarelui. Pentru telecabine, telescaunul care urcă de la Cota 1.400 şi telescaunul din Valea Dorului, aveţi nevoie de un alt ski-pass. Acesta costă 150 de lei. Pentru mai multe detalii privind domeniul schiabil de la Sinaia, vizitaţi www.sinaia-ski.ro. www.jurnalul.ro transmite imagini live din staţiunea prahoveană, de la Cota 2.000, Valea Dorului şi Valea Soa­relui.

SURSA: http://www.jurnalul.ro

 

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…