Home Breaking News Stiri Brasov Pastrama si branza de oaie la Festivalul Oierilor

Pastrama si branza de oaie la Festivalul Oierilor

6 min read
0
0
421

Reprezentanţii Centrului Judeţean pentru Promovarea şi Conservarea Culturii Tradiţionale au pregătit un week-end plin de voie bună.

Zilele comunelor. Printre evenimentele din judeţ se numără şi zilele comunelor Teliu şi Hălchiu, care vor fi sărbătorite de toţi petrecăreţii.  Sâmbătă şi duminică, vor avea loc zilele comunelor Hălchiu şi Teliu, precum şi Festivalul Oierilor, aflat în acest an la cea de-a doua ediţie. Potrivit organizatorilor, evenimentele vor cuprinde momente artistice, spectacole, dar şi expoziţii de animale, cu vânzare. Pe scenele amplasate în comune vor urca ansambluri din Braşov şi Întorsura Buzăului.  “O dată cu aceste activităţi, am adoptat şi sigla centrului nostru, care este steagul de nuntă din Drăguş, confecţionat de oamenii de acolo”, a precizat directorul Centrului, Adrian Văluşescu
Pastramă şi brânză de oaie.
Festivalul Oierilor se va desfăşura pe platoul intitulat “La Tabără”, pe drumul dintre Râşnov şi Tohanul Nou.  Timp de trei zile, platoul „Tabăra“, dintre Râşnov şi Tohanul Nou, va fi invadat de animale de casă precum oi, berbeci, cai, câini de rasă românească, dar şi de producători autohtoni care vă vor invita să gustaţi dintr-o varietate de produse tradiţionale delicioase. Va fi organizată şi o expoziţie canină cu rase româneşti şi una de animale de povară, cu vânzare. Intrarea la expoziţie se va face până la ora 10. „La Festivalul Oierilor, braşovenii şi turiştii vor găsi o varietate de produse tradiţionale, vor putea lua parte la o serie de activităţi specifice oieritului montan şi trashumanţei, vor putea cumpăra oi sau berbeci şi vor avea parte de programe artistice şi multe concursuri”, a precizat Adrian Văluşescu, directorul Centrului Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Braşov.
Pregătirea măgarului. Organizatorii festivalului au pregătit numeroase concursuri interactive la care publicul este invitat să asiste, dar şi să participe. Concursul privind abilităţile oieritului montan şi al transhumanţei înglobează întrecerea oierilor în mulsul oilor, călăria şi pregătitul calului pentru munte şi concursul de samarizat măgarul pentru trashumanţă (încărcarea acestuia cu alimente, veselă, haine, obiecte care însumează aproximativ 100 kg şi care necesită o echilibrare perfectă). Programul evenimentelor va fi completat cu spectacole de muzică populară, susţinute de ansambluri folclorice din zona Braşovului, precum şi de un invitat special din Mărginimea Sibiului, Robert Târnăveanu.
Concert Bandidos la Cristian.
Şi la Cristian va fi sărbătoare în weekend. Sâmbătă şi duminică,  localnicii  sărbătoresc “Zilele Comunei Cristian”. În cadrul evenimentului va fi amenajat Târgul Meşteşugarilor, târgul de legume şi flori şi expoziţia “Cămara cu bunătăţi” pe terenul de sport din localitate. De asemenea, vor avea loc concerte de muzică populară, invitate fiind cântăreţele Lucia Potra, Oana Bogdana Pop şi Ramona Fabian. “Grupul Zoritorilor din Cristian” va susţine duminică, de la ora 14, o suită de dansuri populare. Întreaga petrecere va culmina cu un concert al formaţiei “Bandidos”, care va începe duminică, de la ora 19.00. În colaborare cu Random Team, în cele două zile de festival va fi organizat şi Rally Cross.

SURSA: http://www.brasovultau.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…