Home Breaking News Stiri interne Patru zile libere de Sărbătoarea Națională ?!

Patru zile libere de Sărbătoarea Națională ?!

8 min read
0
0
191

În 2011, romanii au avut parte de mai puține zile libere, din cauză că mai bine de jumătate dintre acestea au picat în zile de duminică.

În România, Codul Muncii prevede 11 zile libere, legal, dintre care două pică întotdeauna duminica, prima zi de Paște și prima zi de Rusalii. Totuși, în 2011, românii au avut parte de mai puține zile libere, întrucât mai bine de jumătate dintre acestea au picat duminica.

Joi, 1 Decembrie, de Ziua Națională, românii au liber. Având în vedere că această sărbătoare este în pragul weekend-ului, Guvernul ar putea acorda o minivacanță de patru zile românilor, în stilul caracteristic al pomenilor guvernamentale.

Chiar dacă Executivul a uitat să dea o hotărâre în acest sens, sau nu dorește, sunt unele presiuni din partea operatorilor de turism care deja au pregătite oferte pentru cele patru zile libere.

De minivacanța de Ziua Națională ar putea beneficia, în special bugetarii, deoarece salariații de la privați au un alt statut când este vorba de acordarea unor zile libere.

În sensul măsurii așteptate de majoritatea românilor vine și decizia recentă a Guvernului de alocare a 400. 000 de lei din buget pentru sărbătorile de la Alba Iulia care vor ține până pe 3 decembrie.

30 noiembrie zi liberă, sau nu?

30 noiembrie ar putea deveni sărbătoare naţională şi zi nelucrătoare. Senatul a aprobat proiectul legislativ

Ziua de 30 noiembrie, când este sărbătorit Sfântul Andrei, ar putea deveni sărbătoare naţională şi zi nelucrătoare. Propunerea legislativă care prevedea modificarea Codului muncii în acest sens a fost aprobată tacit, miercuri, în Senat.

Iniţiatorul proiectului, senatorul PNL Emilian Frâncu a anunţat că propunerea urmează să fie transmisă Camerei Deputaţilor, care este Cameră decizională în acest caz.

Frâncu a precizat că nu este vorba de încă o zi liberă, ci de celebrarea unei zile care constituie şi ziua românilor de pretutindeni.

“Vor fi două zile naţionale – una laică şi una spirituală – sărbătorite în 30 noiembrie. Credem noi că românii trebuie să cinstească această zi, mai ales că peste 750.000 dintre ei poartă numele Andrei sau Andreea”, a afirmat senatorul.

La sfârşitul lunii mai, patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, Daniel, a transmis Parlamentului o scrisoare în care solicita ca ziua de 30 de noiembrie să fie declarată printr-o iniţiativă legislativă sărbătoare legală nelucrătoare.

Patriarhul a amintit că deşi în ultimii 20 de ani BOR s-a exprimat în mai multe rânduri pentru declararea zilei de 30 noiembrie drept sărbătoare legală nelucrătoare, acest demers nu a captat atenţia factorilor decizionali şi a rămas până astăzi nefinalizat. PF Daniel a subliniat totodată că Sfântul Andrei este unul dintre cei mai populari sfinţi.

Zilele de sarbatoare legala sunt:

– 1 si 2 ianuarie;
– prima si a doua zi de Pasti;
– 1 mai;
– prima si a doua zi de Rusalii;
– Adormirea Maicii Domnului;
– 1 decembrie;
– prima si a doua zi de Craciun;
– 2 zile pentru fiecare dintre cele 3 sarbatori religioase anuale, declarate astfel de cultele religioase legale, altele decat cele crestine, pentru persoanele apartinand acestora.
Exceptiile de la regula sunt prevazute in art. 140 si 141 din acelasi act normativ.
Astfel, nu se acorda zile libere in zilele de sarbatoare legala in locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta din cauza caracterului procesului de productie sau specificului activitatii.
Salariatilor care lucreaza in unitatile sanitare si in cele de alimentatie publica, in scopul asigurarii asistentei sanitare si, respectiv, al aprovizionarii populatiei cu produse alimentare de stricta necesitate, precum si la locurile de munca in care activitatea nu poate fi intrerupta datorita caracterului procesului de productie sau specificului activitatii, li se asigura compensarea cu timp liber corespunzator in urmatoarele 30 de zile (art. 142 alin. (1) din Codul muncii).

In cazul in care din motive justificate, nu se acorda zile libere, salariatii beneficiaza, pentru munca prestata in zilele libere de sarbatoare legala, de un spor la salariul de baza corespunzator muncii prestate in programul normal de lucru.

Prin urmare, activitatea in outlet poate fi intrerupta nefiind nici unitate sanitara, nici unitate de alimentatie publica si neavand activitate de productie.

Potrivit dispozitiilor art. 260 alin. (1) lit. g) si h) din Codul muncii, incalcarea de catre angajator a prevederilor art. 139 si art. 142 din Codul muncii constituie contraventie si se sanctioneaza cu amenda de la 5.000 lei la 10.000 lei.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri interne

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Centrale pe peleti eficiente – ce sunt peletii?

În ziua de astăzi avem la dispoziţie o mulţime de modalităţi de încălzire a locuinţei noas…