Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Pe 25, 26 și 27 septembrie 2015 „Atelierele Tradiționale Merg.în Bușteni”

Pe 25, 26 și 27 septembrie 2015 „Atelierele Tradiționale Merg.în Bușteni”

4 min read
0
0
403

Sărbătorirea toamnei prin Artă, măiestrie și tradiție

atelierele-traditionale-busteni-2015-11016

Pe 25, 26 și 27 septembrie 2015, S.C. Montan Expert, va sărbători toamna prin artă, măiestrie și tradiție, în cadrul evenimentului „Atelierele Tradiționale Merg.în Bușteni”. Manifestarea aflată la prima ediție va avea loc la Centrul Cultural „Aurel Stroe” din Bușteni.

Odată cu intrarea în toamnă, după o vară fierbinte, considerăm că este oportun să organizăm în Bușteni un eveniment ce va fi o ocazie bună pentru locuitorii orașului și pentru turiști, de a viziona meșteri populari autentici, la lucru, din diferite zone ale României și, totodată, de a achiziționa produsele pe care aceștia le produc demonstativ la acest eveniment.

Pregătirea evenimentului va debuta în dimineața zilei de 25 septembrie 2015, între orele 10.00-12.00, prin instalarea în curtea Centrului Cultural „Aurel Stroe” din Bușteni, a meșterilor populari invitați la eveniment. Un număr de zece artizani, producători de obiecte din ceramică pictată manual, din sticlărie decorată manual, producători de păpuși în costume populare diverse, producători de obiecte sculptate în lemn de diferite esențe, producători de ii tradiționale, cusături și broderii executate manual, curele diverse din piele și alte materiale, cu motive tradiționale românești în compoziție, producători de fețe de masă, ștergare, diverse carpete de interior brodate manual, producători de pălării autentice, producători de podoabe din argint și alte materiale, podoabe accesorizate iei românești de Breaza, producători de măști tradiționale din zona Bran-Moeciu şi alţi meşteri ne vor demonstra măiestria lor și ne vor împărtăși din secretele meșteșugurilor și îndeletnicirilor tradiționale, vineri 25 septembrie și sâmbătă 26 septembrie, între orele 12.00 – 20.00, iar duminică, 27 septembrie, între orele 12.00-16.00. Deschiderea oficială a evenimentului va avea loc în data de 25 septembrie 2015 la ora 12.00.

Prin organizarea acestui eveniment tip atelier cu vânzare directă, sperăm să contribuim cu succes la cunoașterea și răspândirea tradițiilor și tainelor meșteşugului popular românesc, la trezirea spiritului ancestral, fiind totodată un foarte bun prilej pentru locuitorii zonei și pentru turiști, de a interacționa și dezvolta posibile relații de colaborare și nu numai, cu meșteri populari de mare valoare din diferite zone ale țării.

SURSA: http://merg.in
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…