Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Pe 28 februarie, Victor Rebenciug va fi decorat de regele Mihai I la Castelul Peles din Sinaia

Pe 28 februarie, Victor Rebenciug va fi decorat de regele Mihai I la Castelul Peles din Sinaia

3 min read
0
0
113

Duminică, ziua în care actorul Victor Rebengiuc a împlinit 80 de ani, a fost una fericită pentru acesta şi dintr-un alt punct de vedere, decât cel obişnuit, al aniversării. Principele Radu a anunţat că, în cadrul unei ceremonii care va avea loc la Sinaia, la Castelul Peleş, pe 28 februarie, Rebenciug va primi de la regele Mihai I decoraţia regală “Nihil Sine Deo”.

„Nihil sine Deo” („Nimic fără Dumnezeu”), este o deviză care s-a pus, începând din 1867, pe ştampilele, monedele şi drapelele statului român şi a fost înlăturată de regimul comunist, în 1947. Această decoraţie se poate acorda unui număr de maximum 200 de personalităţi în viaţă, cetăţeni români şi străini. Decoraţia a fost instituită pe data de 30 decembrie 2009 la Palatul Elisabeta. Ea este realizată din bronz şi email alb, având o formă ovală surmontată de o coroană regală. Pe avers decoraţia are gravat profilul Regelui Carol I, cu inscripţia circulară CAROL I, REGE AL ROMÂNIEI, totul încadrat cu o bordură de email alb, având inscripţia circulară NIHIL SINE DEO. Panglica este de culoare roşie, cu două dungi subţiri galben-aurii pe margine şi cu dungi albastre, albe şi negre pe mijloc, având formă dreptunghiulară la bărbaţi şi sub formă de fundă la femei. Au mai primit această decoraţie actorii Ion Caramitru, Mariana Mihuţ, sportivii Iolanda Balaş-Soter, Ilie Năstase, Ivan Patzaichin, comentatorul sportiv Cristian Ţopescu. Victor Rebengiuc este decorat de Casa Regală a României pentru marea sa contribuţie la dezvolatrea teatrului şi cinematografiei româneşti.

N.M.
SURSA: http://www.expresspress.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Investitorii încep să fie mai interesaţi de Sinaia …

Sinaia „for sale“: tot mai multe pensiuni şi hoteluri sunt la vânzare. „Investitorii încep…