Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Flacăra Olimpică, purtată pe Valea Prahovei

Flacăra Olimpică, purtată pe Valea Prahovei

4 min read
0
0
273

Flacăra olimpică a ajuns, duminică dimineaţă, la Sinaia, în drumul ei spre staţiunile montane din Braşov care vor găzdui, în această lună, Festivalul Olimpic al Tineretului European.

Torţa purtată de reprezentanții Comitetului Olimpic Sportiv Român s-a oprit la kilometrul zero al oraşului şi a fost înmânată celui mai vârstnic sinăian participant la Jocurile Olimpice, ediţia a IX-a, Innsbruck (Austria) 1964, veteranul Constantin Cotacu. La evenimentul prilejuit de sosirea Torţei Olimpice la Sinaia, centrul orașului s-a aglomerat de turiștii și localnici care au participat la festivitate. Ceremonia a început cu discursul autorităților, care au înmânat torţa, celei mai mici purtătoare de flacără olimpică, Ana Teodorescu ( de la CS Carpati Sinaia), care a aleargat cu ea 200 de metri prin centrul stațiunii.

Torta a fost însoțită pe Valea Prahovei de mai multe persoane, printre care s-au numărat și glorii ale sportului românesc, cum ar fi campioana olimpică la scrimă Laura Badea și multipla campioană la semifond Violeta Beclea Szekely. Cu această ocazie au fost invitaţi toţi sportivii care au reprezentat de a lungul anilor cu cinste, Sinaia şi România la olimpiadele de iarnă. La final, torţa olimpică a fost predată oficialităţilor COSR, care au plecat spre Busteni.

Pe durata desfăşurării întregului eveniment, circulaţia rutieră in centrul stațiunii Sinaia a fost oprită. Odata ajunsa in statiunea Busteni, torta a fost preluata de campioana nationala la sanie Violeta Strămăturaru, care a purtat-o prin central localitatii pana la primarie. Dupa o scurta ceremonie la care au asistat sute de localnici si turisti, torta a fost dusa in alergare de Andreea Vișan, campioana nationala la schi alpin. Ambele sportive spun ca au fost foarte emotionate. De la ceremonie nu putea lipsi nici Ion Panțuru, cel care a castigat singura medalie a Romaniei de la Jocurile Olimpice de Iarna de la Grenoble, in anul 1968. Intr-un final convoiul care a insoțit Torta Olimpica a ajuns in statiunile din judetul Brasov in care se va desfasura, incepand cu 17 februarie, “Festivalul Olimpic al Tineretului European”.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Valea Prahovei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…