Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia “Perla Carpaţilor”, supravegheată video după modelul capitalelor europene

“Perla Carpaţilor”, supravegheată video după modelul capitalelor europene

4 min read
0
0
178

În următorii ani, centrul oraşului Sinaia va fi supravegheat video, după modelul capitalelor europene.

Monitorizarea staţiunii de pe Valea Prahovei cunoscută sub numele de Perla Carpaţilor este o investiţie prinsă de autorităţile locale în proiectul în valoare de 20 milioane de euro obţinut de acestea, în urma aplicării căruia centrul oraşului va primi o faţă nouă. „Sunt cele mai mari şi mai importante contracte de finanţare nerambursabilă din istoria oraşului nostru. Sinaia este primul oraş din România, din categoria în care este încadrat, care semnează contracte de o asemenea valoare. Realizarea acestor proiecte va însemna foarte mult pentru Sinaia, pentru că în doi ani veţi găsi aici un centru renăscut şi o staţiune în care veţi simţi siguranţa şi confortul”, a declarat primarul Sinăii, Vlad Oprea.

Nimic nu scapă…

Conform planurilor autorităţilor, pe lângă înlocuirea mobilierului stradal, amenajarea unor locuri de parcare, a unor toalete publice, amplasarea unor stâlpi noi pentru curentul electric şi realizarea unor amenajări peisagistice, pe bulevardele Republicii, Carol I, Ferdinand, în zona şcolilor şi la Centrul Cultural „Carmen Sylva”, vor fi montate nu mai puţin de 27 de camere de supraveghere. Prin instalarea acestor mijloace tehnice, autorităţile locale doresc să elimine delicvenţa juvenilă, să crească gradul de siguranţă al cetăţenilor, în special prin prevenirea tâlhăriilor şi furturilor, dar şi să mărească siguranţa circulaţiei rutiere în zona centrală a oraşului. „Ar fi un lucru bun, care ar putea duce la creşterea siguranţei şi i-ar putea ajuta pe oamenii legii în activitatea lor”, a declarat un localnic. „Nu este exclus ca după ce vor fi montate camerele, unii dintre localnici să devină mai responsabili, ştiind că sunt supravegheaţi”, a spus un alt sinăian.
Dispeceratul în care vor fi monitorizate camerele video va fi amenajat în sediul Primăriei Sinaia. Valoarea totală a proiectului este de 1.749.702 de lei, bani nerambursabili, iar durata de execuţie a acestuia este de 26 de luni. Lucrările vor începe cel mai probabil în luna martie a acestui an.

Claudia BIRLA

 

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…