Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Italieni si francezi au castigat concursul de cunostinte generale despre orasul Busteni

Italieni si francezi au castigat concursul de cunostinte generale despre orasul Busteni

10 min read
0
0
358

Doua cupluri de italieni si de francezi – castigatoare ale unui concurs de cunostinte generale despre orasul Busteni si Valea Prahovei

Timp de cateva luni, prin intermediul postului de radio Romania International, care emite in 12 limbi, Primaria Busteni a lansat un concurs de cultura generala, cu premii, in legatura cu orasul de la poalele Caraimanului si cu Valea Prahovei in general. Pe parcursul celor cinci luni de concurs, s-au primit, din mai multe zone din lume, peste 530 de raspunsuri la cele patru intrebari.

In urma tragerii la sorti, castigatori ai celor doua mari premii au fost desemnati Cristina Risso si Giulio Pagani (din Italia) si Edith si Claude Unsinger (Franta), care vor avea parte de doua sejururi de cate sapte nopti cu pensiune completa, la un hotel din centrul orasului Busteni.

Principalele atractii la care vor participa castigatorii concursului vor fi “Zilele orasului Busteni” (care se vor desfasura in perioada 9-12 februarie 2012), in zona partiei de schi Kalinderu, inclusiv la concertele care vor avea loc cu aceasta ocazie, dar si la Campionatul Mondial si Cupa Mondiala de Escalada pe Gheata.

Programul turistilor straini va mai cuprinde vizite la obiective turistice din zona: Centrul Cultural “Aurel Stroe”, Manastirea Caraiman, Casa Memoriala “Cezar Petrescu”, Castelul Cantacuzino, Casa Romano-Franceza din Busteni, dar si Castelul Peles si Casa Memoriala “George Enescu” din Sinaia si, la initiativa primarului orasului Busteni, Emanoil Savin, o vizita la Castelul Bran. Premii substantiale prin posta vor mai primi si alti 64 de castigatori ai concursului, proveniti din state europene, dar si din regiuni foarte indepartate de Romania, precum China, Uruguay sau India.

V. STOICA - SURSA: http://www.ziarulprahova.ro

“BUŞTENI, PERLA DE SUB CARAIMAN”

Stimaţi cititori, vă reamintim că emisiunile postului Radio România Internaţional, care emite în 12 limbi, pe site-ul www.rri.ro şi pe profilurile acestuia de pe Facebook, Twitter şi Flickr, au constituit principalele surse de informaţii ale participanţilor la acest nou demers jurnalistic al postului nostru de radio.

Am primit peste 530 de răspunsuri corecte la cele patru întrebări legate de staţiunea Buşteni şi zona Văii Prahovei.

Câştigătorii celor două mari premii – două sejururi de câte 7 nopţi, cu pensiune completă, la Hotelul „Alexandros” din Buşteni – sunt aşteptaţi, în prima jumătate a lunii februarie 2012.

Vor sosi la Buşteni familia CRISTINA RISSO şi GIULIO PAGANI, împreună cu fiica lor LETIZIA, din Genova (Italia), respectiv familia EDITH şi CLAUDE UNSINGER din Strasbourg (Franţa).

Principalele atracţii la care vor participa oaspeţii noştri vor fi „ZILELE ORAŞULUI BUŞTENI” (care se vor desfăşura în perioada 9-12 februarie 2012), zona renumitei pârtii de schi Kalinderu, concertele cu participarea unor cunoscute vedete de muzică uşoară şi populară din România, Campionatul Mondial şi Cupa Mondială de Escaladă pe Gheaţă. Programul mai cuprinde vizite la principalele instituţii din oraş: Primăria Buşteni, Centrul Cultural „Aurel Stroe”, Mănăstirea Caraiman, Casa Memorială „Cezar Petrescu”, Castelul Cantacuzino, Casa Româno-Franceză din Buşteni, dar şi Castelul Peleş şi Casa Memorială „George Enescu” din Sinaia şi, la iniţiativa domnului primar, Ec. Emanoil Savin, o vizită la Castelul Bran.

Iar acum, câteva spicuiri din părerile câştigătorilor concursului:

Claude Unsinger argumenta: „Participarea la acest concurs este un lucru absolut firesc pentru mine. Descopăr România deja de câţiva ani: o ţară cu un patrimoniu, o arhitectură şi o cultură atât de bogate, care merită să fie cunoscute de francezi Am creat în acest sens un site despre România (http: //sinaia.pcca.fr).”

Ceilalţi câştigători ai marilor premii motivau astfel participarea lor la concurs:

Cristina Risso: „Ascult adesea programele voastre şi nu las să-mi scape ocazia de a participa la niciun concurs, fiindcă toate oferă informaţii interesante, care mă fac curioasă să aflu mai multe despre România. Buşteni, de exemplu, este înconjurat de munţi care se înalţă la peste 2000 m şi, pentru cei care adoră muntele, cum sunt eu, ar fi destinaţia ideală pentru a retrăi sentimentul de contact genuin cu o natură încă neatinsă. „

Iar Giulio Pagani ne-a scris: „În ultimii ani m-am simţit descurajat în pasiunea mea pentru munte şi schi, de faptul că pârtiile sunt din ce în ce mai aglomerate, ceea ce m-a împiedicat să mă bucur de contactul cu natura într-un mod sănătos. Apoi, am descoperit din întâmplare destinaţii cum sunt staţiunile montane din România şi m-am întrebat: de ce nu? Încă o dată aţi ştiut să ne vorbiţi despre această ţară frumoasă dintr-o perspectivă la care nu mă gândisem niciodată”.

Stimaţi cititori, vor mai primi premii substanţiale prin poştă 64 de câştigători ai concursului nostru din: Spania, Franţa, Italia, Germania, Republica Moldova, Rusia, Ucraina şi China, dar şi din Uruguay, Maroc, Algeria, India, SUA, Portugalia, Mauritania, Pakistan, Olanda, Costa Rica, Israel, Benin, Trinidad-Tobago etc. Sunt premii acordate de RRI, dar şi de generoşii noştri sponsori, cărora încă o dată le mulţumim: Primăria oraşului Buşteni, Hotel „Alexandros”, Mănăstirea Caraiman, cantautorul Vasile Şeicaru şi mai mulţi artişti plastici de pe lângă centrul Cultural „Aurel Stroe” din Buşteni.

Iar dacă sunteţi curioşi să aflaţi şi alte păreri şi puncte de vedere ale ascultătorilor noştri de peste hotare, participanţi la Concursul „Buşteni, perla de sub Caraiman”, vă rugăm să accesaţi site-ul www.rri.ro.

SURSA: http://www.ph-online.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

STATIUNEA BUSTENI – CAPITALA ALPINISMULUI ROMANESC, A TINERETULUI SI TURISMULUI MONTAN

Dragi locuitori ai orasului BUSTENI, Vin in fata voatra, pentru a doua oara, ca si candida…