Home Peste 40.000 de turisti s-au aflat pe litoral saptamana trecuta

Peste 40.000 de turisti s-au aflat pe litoral saptamana trecuta

2 min read
0
0
134

Numarul turistilor care si-au petrecut week-end-ul trecut in statiunile romanesti de la Marea Neagra a depasit oficial 40.000, mai mult de 2.000 dintre ei fiind turisti straini, alte mii de turisti fiind cazati la particulari, precizeaza Mediafax.

Potrivit unei statistici oferite de Asociatia Litoral – Delta Dunarii, dintre cei 41.250 de turisti inregistrati la sfarsitul saptamanii trecute, oficial, in structurile de cazare, 2.047 au fost straini.

Numarul total al turistilor a fost insa mai mare, in conditiile in care in statistici nu sunt incluse si persoanele cazate la particulari sau cele din campinguri.

Cei mai multi dintre cei inregistrati oficial, 13.650, s-au aflat in Mamaia, 521 dintre ei fiind straini, statiunea fiind urmata in top de Eforie, cu 6.520 turisti/ 220 straini, si Vama Veche, cu 5.340 turisti inregistrati, dintre care 470 au fost straini.

Alte cateva zeci de mii de persoane au ales sa-si petreaca vacanta in celelalte statiuni de pe litoral, peste 12.000 de turisti aflandu-se in Neptun, Navodari si Mangalia.

Cei mai putini turisti cazati in structurile hoteliere s-au aflat in Constanta si Techirghiol, aproximativ cate 500 de turisti in fiecare dintre aceste locatii, dar multe dintre persoanele care merg in vacanta in aceste localitati aleg sa se cazeze la localnici, fara a fi inregistrate oficial.

www.bloombiz.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Mobila ta poate capata o noua viata daca o dai cu un lac pentru lemn potrivit. Afla mai multe despre asta

Casele goale sunt toate la fel. Niste pereti care nu spun nimic, podeaua trista si geamurl…