Home Picătura de spiritualitate

Picătura de spiritualitate

10 min read
0
0
252

Am primit această scrisoare de la o prietenă, care a primit-o de la o prietenă din Japonia. Vă rog să o citiţi şi să înţelegeţi cât de departe suntem de comportamentul acestui popor greu încercat, de a trece prin momente cumplite. Pentru noi este greu de conceput că aceasta este normalitatea!

“Sâmbătă, 19 Martie 2011

Bună, iubita mea familie şi dragi prieteni,

În primul rând vreau să vă mulţumesc foarte mult pentru îngrijorarea voastră pentru mine. Sunt foarte emoţionată. De asemenea, doresc să-mi cer scuze că vă trimit un mesaj general adresat tuturor, dar pentru moment, pare să fie cea mai bună cale pentru ca mesajul meu să ajungă la voi.

Aici, în Sendai, lucrurile par să fi fost ireale. Dar sunt foarte binecuvântată să am prieteni minunaţi care mă ajută foarte mult. Fiindcă baraca mea a devenit încă şi mai vrednică de numele ei, m-am mutat acum în casa unui prieten. Împărţim resursele precum apa, hrana şi un încălzitor cu kerosen. Dormim aliniaţi într-o cameră, mâncăm la lumina lumânării, împărtăşim poveşti. Este o atmosferă caldă, prietenoasă şi frumoasă.

În timpul zilei, ne ajutăm unul pe altul să curăţăm mizeria din casele noastre. Oamenii stau în maşini, uitându-se la ştirile de pe panourile de navigaţie sau se aliniază la coadă pentru a primi apă de băut atunci când se deschide o sursă. Dacă cineva are în casă apă care curge la robinet, pune semne afară, pentru ca oamenii să vină să-şi umple cănile şi găleţile.

De-a dreptul uimitor, unde stau eu nu au fost jafuri, nu au fost îmbrânceli la cozi. Oamenii îşi lasă uşa casei deschisă, pentru că aşa e mai sigur, în caz că loveşte un nou cutremur. Oamenii tot spun “Aşa era pe vremuri, când toţi se ajutau unii pe alţii.”

Cutremurele continuă să vină. Noaptea trecută au lovit aproximativ la fiecare 15 minute. Sirenele se aud non stop şi elicopterele ne trec pe deasupra capului foarte des.

Ne-a intrat apă în case timp de câteva ore astă noapte, iar acum pentru jumătate de zi. … A venit electricitatea în după-amiaza asta. Gazul încă n-a venit.

Dar toate lucrurile astea depind de fiecare zonă. Unii au, alţii n-au gaz, apă şi electricitate. Nimeni nu s-a spălat de câteva zile. Ne simţim murdari, dar acum avem griji mult mai importante decât asta. Iubesc această stare de a lăsa la o parte aspectele neesenţiale. Trăind în întregime la nivel de instinct, de intuiţie, de grijă, a ceea ce este necesar pentru supravieţuire, nu doar pentru mine, ci pentru întregul grup.

Se desfăşoară ciudate universuri paralele. Unele case sunt într-o ruină completă, altele au rufe la uscat la soare!

Oamenii se aliniază la cozi pentru mâncare sau apă, iar câţiva îşi plimbă câinele! Toate se întâmplă în acelaşi timp.

O altă amprentă a frumuseţii este, în primul rând, liniştea din timpul nopţii. Nu se aud maşini. Nimeni nu este pe străzi. Iar cerurile în timpul nopţii sunt împânzite de stele. De obicei vedeam doar vreo două, dar acum tot cerul e plin.

Munţii din Sendai sunt puternici şi datorită aerului proaspăt le putem vedea siluetele profilate pe cer într-un mod magnific.

Şi japonezii înşişi sunt atât de minunaţi. Revin la baraca mea pentru a o verifica în fiecare zi, acum pentru a trimite acest e-mail, din moment ce a venit electricitatea, şi găsesc mâncare şi apă lăsate la uşa de la intrare. Nu am idee de la cine, dar sunt acolo. Bătrâni cu pălării verzi merg din uşă în uşă întrebând dacă toată lumea este OK. Oamenii vorbesc cu persoane complet străine întrebându-le dacă au nevoie de ajutor. Nu văd semne de teamă. Resemnare, da, dar frică sau panică, nu.

Ne spun că ne putem aştepta la replici şi chiar la alte cutremure majore, timp de încă o lună sau mai mult. Şi ne confruntăm mereu cu zguduieli, huruituri, vibraţii, zdruncinături. Sunt binecuvântată pentru că trăiesc într-o parte a Sendai-ului mai ridicată, mai solidă decât alte zone. Deci, deocamdată, zona asta este mai bine situată decât altele. Astă noapte, soţul prietenei mele a venit de la ţară, aducând apă şi mâncare. Binecuvântată din nou.

Cumva, în acest moment, realizez, din experienţa directă, că este vorba într-adevăr de un pas evoluţionar Cosmic enorm care se produce acum peste tot în lume, chiar în acest moment. Şi cumva, pe măsură ce trăiesc experienţa acestor evenimente ce se desfăşoară în Japonia, îmi simt inima deschizându-se foarte larg. Fratele meu m-a întrebat dacă nu mă simt îngrozitor de mică din cauza tuturor celor întâmplate. Nu, nu mă simt mică. Ci mai degrabă, mă simt ca o parte din ceva mult mai mare decât mine. Acest val al naşterii (peste tot în lume) este dificil şi totuşi magnific.

Vă mulţumesc din nou pentru grija şi iubirea voastră pentru mine.

Vă trimit înapoi multă iubire,

Cu drag,

Aiko”

Orice analiză sau comentariu este de prisos.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Unde trăiește Dumnezeu?” de Hedi SIMON

Omul Îl caută dintotdeauna pe Creatorul său precum caută firul de paie de care să se agațe…