Home Breaking News Stiri Brasov Poiana Brasov, din nou preferata turistilor

Poiana Brasov, din nou preferata turistilor

2 min read
0
0
292

Peste 185.000 de accesări la punctele de transport pe cablu şi 56.000 de maşini au fost înregistrate în principalele staţiuni montane din România în weekend, potrivit MDRT.

Clasamentul celor mai aglomerate staţiuni şi localităţi este condus de Poiana Braşov, cu aproape 86.600 de intrări la punctele de transport pe cablu şi în jur de 50.000 de maşini înregistrate urmată la distanţă mare de Predeal (aproximativ 28.500 de accesări şi 1.200 de maşini) şi Straja (peste 23.100 intrări şi aproape 1.100 de maşini). Clasamentul continuă cu Borsec, Nucet, Parâng, Azuga, Mălini, Şugaş-Băi şi Rânca.

În staţiunea Poiana Braşov existau până în acest sezon şapte pârtii de schi (Lupului, Sulinar, Sub Teleferic, Drumul Roşu, Kanzel, Stadion, Bradul), trei feluri de instalaţii pe cablu (telecabinele Kanzel şi Capra Neagră şi telegondola Postăvarul Expres) şi cinci teleschiuri. Acum însă, domeniul schiabil este mai mare cu încă cinci pârtii ce însumează în total 10,1 kilometri, iar acestea fac legătura între pârtiile Lupului şi Ruia, între Lupului şi Postăvarul, Ruia şi Sulinar, Drumul Roşu şi Sub Teleferic şi între Lupului şi Stadionului. Totodată, pe Lupului şi pe Ruia au fost construite două noi instalaţii de telescaun.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…