Home Poiana Braşov s-a umplut de Revelion. Hotelierii vor turiştii înapoi şi în ianuarie, oferind reduceri

Poiana Braşov s-a umplut de Revelion. Hotelierii vor turiştii înapoi şi în ianuarie, oferind reduceri

13 min read
0
0
410

Hotelurile şi pensiunile au fost pline de Anul Nou. Mulţi clienţi au preferat, însă, să vină la munte doar o zi pentru schi. Din ianuarie încep reducerile

Mii de turişti au petrecut vacanţa de Revelion pe pârtiile din Sinaia, Buşteni, Predeal şi Poiana Braşov, dar şi în zona Bran – Moieciu – Fundata, gradul de ocupare în hotelurile şi pensiunile din aceste staţiuni fiind în jur de 90 la sută. O parte dintre ei a preferat distracţia pe pârtii, alţii s-au încălzit cu vin fiert sau ţuică fiartă şi au asistat la spectacole de muzică şi focuri de artificii pregătite pentru petrecerea de Anul Nou. Zăpada pe pârtii a fost destul de bună, însă s-a intervenit şi cu tunurile de zăpadă pentru a face pârtiile bune de schiat sau săniuş.

De vineri până duminică, pârtiile din Predeal şi Poiana Braşov au fost arhipline, însă nu toţi turiştii au fost cazaţi în pensiuni sau hoteluri, mulţi dintre aceştia venind doar pentru schi, săniuş sau pentru a lua aer de munte.

Cei care nu au ajuns pe pârtii şi au rămas în Braşov au optat fie pentru un Revelion în Piaţa Sfatului sau la Patinoarul Olimpic din cartierul Tractorul, care a fost deschis sâmbătă până la orele 03.00. Totuşi, nu foarte mulţi braşoveni au optat pentru un Revelion pe patine, doar câteva sute de persoane sărbătorind trecerea dintre ani la patinoar.

În Poiana Braşov există aproximativ 3.000 de locuri de cazare în hotelurile din staţiune, acestea fiind ocupate în proporţie de 90-95%. Unele hoteluri au avut chiar rezervări de 100% pentru seara de Revelion. La o pensiune din Braşov sau Poiana Braşov preţul pentru camera dublă a fost de 1.000 de lei de persoană pentru trei nopţi şi 1.500 de lei pentru camera triplă. Pe lângă ofertele individuale, hotelierii au mai făcut şi oferte de grup, fiind închiriate vile în întregime. Astfel, pentru o vilă din Timişul de Jos, care poate adăposti un grup de 10 – 12 persoane, turiştii au plătit până la 1.800 de euro pentru un sejur de şase nopţi în perioada Revelionului.
La Predeal, şi-au petrecut Revelionul aproximativ 10.000 de turişti, locurile din hoteluri şi vile fiind ocupate în totalitate.

Potrivit primarului localităţii, Ionel Goidescu, cele 5.000 de locuri de cazare din hotelurile şi vilele din staţiune au fost ocupate în proporţie de sută la sută.

Preţurile pentru o noapte de cazare au fost mai mici faţă de cele practicate de hotelieri anul trecut, acestea variind între 100 şi 400 de lei pentru o cameră dublă pe noapte, de persoană.
Goidescu a apreciat însă că alţi peste 5.000 de turişti au petrecut Revelionul la Predeal în casele de vacanţă şi apartamentele din această staţiune.

Sinaia a fost ocupată 100%

Şi staţiunile prahovene Sinaia şi Buşteni au fost pline în această perioadă. La Buşteni, gradul de ocupare a locurilor de cazare a fost de 85 la sută, aproximativ 3.000 de turişti petrecând Revelionul în această staţiune. Preţurile pentru o noapte de cazare au variat în funcţie de condiţii, între 75 de lei şi 200 de lei de persoană pe noapte.

Multe dintre hoteluri au oferit clienţilor, pe lângă masă festivă, program artistic şi focuri de artificii. Mii de turişti au mers la schi şi săniuş pe pârtia Calinderu din Buşteni, unde stratul de zăpada a atins 40 de centimetri după ce tunurile pentru zăpadă artificială au fost puse în funcţiune. La Sinaia, peste 10.000 de turişti şi-au petrecut Revelionul. Potrivit purtătorului de cuvânt al Primăriei Sinaia, Mădălina Roşu, locurile de cazare din staţiune au fost ocupate în proporţie de aproape sută la sută, cu greu găsindu-se un loc liber în marile hoteluri. Mădălina Roşu a precizat că unităţile cu capacitate redusă de cazare, respectiv vile, pensiuni şi hoteluri mici, au fost complet ocupate, iar locuri libere s-au mai găsit în câteva dintre hotelurile mari din staţiune.

Unii dintre hotelieri au menţinut preţurile de cazare la nivelul celor de anul trecut, în timp ce alţii au redus preţurile.

Pe lângă cei aproape 10.000 de turişti care au ocupat locurile de de cazare omologate din Sinaia, alte câteva mii au petrecut Revelionul în această staţiune în casele de vacanţă şi apartamentele din oraş.

În Apuseni se preferă schiatul de o zi

Pârtiile s-au umplut şi în Munţii Apuseni, însă aici mulţi dintre turişti au preferat să petreacă doar o zi la schi, fără să se cazeze fie din lipsă de bani, fie în lipsa condiţiilor. Potrivit administratorilor pârtiilor din Arieşeni, duminică au mers la schi aproximativ 2.000 de persoane, însă, spre deosebire de ceilalţi ani, mulţi dintre aceştia sunt turişti care au venit doar pentru o zi şi nu s-au cazat la pensiunile din zonă.

Şi pe domeniul schiabil de la Şureanu, din Munţii Sebeşului, s-au aflat, sâmbătă şi duminică, sute de turişti, un număr mai mic decât la Arieşeni din cauza drumului greu accesibil, dar şi a faptului că nu există locuri de cazare în zonă. Dificilă a fost şi deplasarea în acest loc, având în vedere că o porţiune de drum nu este asfaltată.

Ieftinirile de ianuarie

Dacă preţurile în timpul afluxului de turişti au fost pe măsura cererii, începând cu luna ianuarie costurile unei vacanţe încep să scadă, chiar şi până la jumătate. În Complexul Traveland din Poiana Braşov, de exemplu, dacă în perioada sărbătorilor pentru un sejur de cinci nopţi tariful la cazare era de 160 de lei pe noapte, după 3 ianuarie acesta scade la 96 de lei pe noapte. Cine alege Centrul Olimpic din Poiana Braşov pentru schi, în luna aceasta se poate caza cu 29 de euro pe noapte, urmând ca preţul să scadă spre sfârşitul lunii februarie la 23 de euro pe noapte.

Preţurile scad şi la hotelurile Sport, Bradul şi Poiana din Poiana Braşov. Astfel, dacă de sărbători o noapte de cazare aici costa 98 de euro, din această lună preţul scade la 61 de euro. Luna ianuarie vine cu reduceri de preţuri şi la pensiunea Cetatea Carului, de lângă Fundata. Pentru un sejur de minim două zile cazarea costă 97 de lei pe noapte, fiind incluse micul dejun şi cina. Copiii sub şase ani beneficiază de gratuitate, cei între 6 şi 16 ani plătind doar 47 de lei. Oferta de ianuarie este însă mult mai bogată în ceea ce priveşte plecările în străinătate.

Un pachet care include patru nopţi la Bruxelles costă 163 de euro, trei nopţi la Londra 186,5 euro, în timp ce trei nopţi la Roma 140 de euro.

SURSA: http://www.gandul.info

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …