Home Polul de Crestere Brasov vrea sa atraga finantari de 75 de milioane de euro

Polul de Crestere Brasov vrea sa atraga finantari de 75 de milioane de euro

5 min read
0
0
350

Până în prezent au fost depuse şapte proiecte, dintre care care unele au fost acceptate, iar fondurile preconizate să fie accesate sunt de 26,45 milioane de euroPolul de creştere Braşov are cele mai multe proiecte depuse în vederea obţinerii de finanţări la Agenţia de Dezvoltare Regională „Centru”.

Directorul Departamentului „Polul de Creştere Braşov”, Mihail Veştea, a susţinut ieri, la un seminar de lucru din Poiana Braşov, că judeţul nostru are executate sau în lucru 33 de proiecte, prin care s-ar putea atrage fonduri de 75 de milioane de euro.Seminarul din Poiană are ca scop analizarea modului în care se pot implementa proiectele de dezvoltare urbană durabilă în marile areale urbane, desemnate poli de creştere la nivel naţional. La dezbateri sunt prezenţi edili şi factori de decizie din cele şapte poluri de creştere din ţară, respectiv Braşov, Cluj, Timişoara, Craiova, Ploieşti, Constanţa şi Iaşi. Mihail Veştea a menţionat că Braşovul a depus deja şapte dintre proiecte la Guvern, iar pentru unele s-a primit răspuns favorabil, restul documentaţiilor fiind în evaluare. Fondurile care vor fi atrase sunt de 26,45 milioane de euro, iar în cazul în care şi restul vor fi declarate eligibile se va ajunge la circa 75 de milioane de euro. „Au fost depuse proiecte pentru reabilitarea şi modernizarea unor obiective din municipiul Braşov, dar şi pentru reabilitarea centrelor istorice din Râşnov şi Codlea. Un alt proiect are ca scop creşterea siguranţei în şcoli în zona urbană şi un altul are în vedere crearea unui drum de acces prin complexul «Coresi» (care se va realiza în cartierul Tractorul) între străzile Hărmanului şi 13 Decembrie”, a susţinut Veştea.

Noi investiţii în Poiană, Predeal şi HălchiuPe de altă parte, Veştea a menţionat că fondurile obţinute sunt împărţite în mod egal între Braşov şi restul localităţilor. În prezent, sunt în elaborare proiecte de investiţii prin care se intenţionează crearea unui centru de afaceri la Hălchiu, a unuia social la Prejmer, precum şi construirea unui pod peste Timişul Sec, care să facă legătura între ocolitoarea Săcelelui şi cea a municipiului Braşov. „Trebuie să găsim domeniile în care Braşovul poate excela. De exemplu, pe partea de turism, în perioada imediat următoare avem în plan realizarea unui centru de agrement complex în Poiana Braşov şi unui centru spa în Predeal”, a afirmat Veştea.La rândul său, directorul general al Agenţiei Metropolitane Braşov, Dragoş David, a susţinut că toate proiectele trebuie să justifice impactul de dezvoltare pentru a primi finanţare.

sursa: Transilvania Expres

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…