Home Praznicul hienelor (Postpamflet)

Praznicul hienelor (Postpamflet)

2 min read
0
0
259

George PETROVAI

Aidoma hienelor (îndeosebi a hienelor pătate) vă repeziţi la trupul slăbit al ţării şi vă încăieraţi să smulgeţi din el hălci cât mai consistente: maşini luxoase în care vă plimbaţi hoiturile ce încă n-au aflat de existenţa nobleţei, lefuri grase, indemnizaţii de conducere, stimulente etc.

Cum – funcţie de poziţia socială şi de autoritatea deţinută în această oribilă caracatiţă a puterii – fiecare contribuiţi la istovirea ţării şi cum pentru voi nu contează fondul ci numai forma (relaţii, bani, maşini, case), iată de ce sunteţi foarte atenţi cu cele două farse în care nu mai crede nimeni (voi în primul rând), dar care au darul să rotunjească până la rizibil originala democraţie românească – democraţia hienelor ciocoite: declararea averilor (o cacealma de care râdeţi pe rupte)şi examenele pentru adjudecarea funcţiilor de conducere.

Dar de voi credeţi că nu râde nimeni?

Atenţie, hienelor! Vine odată şi odată ceasul dreptăţii şi al ruşinării voastre până la a şaptea spiţă. Dacă nu aici, unde – spune tartorul vostru – Legile sunt făcute de hoţi pentru hoţi, atunci măcar în faţa Judecătorului suprem.

S-aveţi coşmaruri chiar şi după ce mulţi dintre voi veţi regăsi drumul înspre smerenie, umilinţă, cinste şi omenie!

George PETROVAI

Sighetul Marmaţiei

20 iulie 2011

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum să integrezi puloverele bărbătești în ținute smart-casual pentru cele mai chic outfituri în sezonul rece

Puloverul este o piesă indispensabilă, un ‘’must-have’’ pentru garderoba bărbaților. Când …