Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Predeal Predeal Forest Run, prima ediție pe 29 iunie 2019

Predeal Forest Run, prima ediție pe 29 iunie 2019

5 min read
0
0
765

Trei trasee de alergare te așteaptă, cu plecare de la baza pârtiei Clăbucet. Distanțele sunt: 12,5 km, 24 km și 38 km. Pentru traseele scurte, mare parte din potecă este prin pădurea montană. De aici și numele Forest Run. 🙂 În funcție de distanță, vei ajunge în vârful pârtiei Susai, Clăbucet, Gârbova, Clăbucetul Azugăi sau chiar vârful Piatra Mare pentru proba lungă.”

SURSA: https://3atlon.ro

Predeal Forest Run este un eveniment de alergare atat pentru amatori, cat si pentru alergatorii experimentati. Prima editie are startul la data de 29 iunie 2019. Evenimentul are trei trasee de alergare, cu plecare de la baza partiei Clabucet. Distantele sunt: 13,5 km (K14), 24,5 km (K25) si 38,5 km (K39). Pentru traseele scurte, mare parte din poteca este prin padurea montana. De aici si numele Forest Run. In functie de distanta alergata se poate ajunge in varful partiei Susai, Clabucet, Garbova, Clabucetul Azugei sau chiar varful Piatra Mare pentru proba lunga.

Predeal Forest Run este despre bucuria de a alerga prin padure, intr-un cadru natural montan cu diferente de nivel accesibile si provocatoare in acelasi timp.

TRASEE:

  • K14 este proba de cros pentru cei care vor sa se bucure de o cursa scurta si rapida sau pentru cei care vor sa inceapa alergarea montana. Pentru cei care nu au mai alergat la munte, estimarea noastra este ca efortul pentru parcurgerea probei este echivalentul unui semimaraton de plat. Poteca montana si chiar si portiunea de asfalt trec in general prin padure. Obiectivele majore sunt poteca spre Susai, Clabucet Plecare si Cabana Garbova.
  • K25 este o adevarata experienta de alergare montana pe poteci mai late sau mai inguste, majoritatea prin padure. Din cand in cand, cate un luminis iti ofera peisaje care te vor incarca cu energie sa mergi mai departe. Dupa urcarea spre Poiana Stanei Pietricica, cea mai mare provocare a turei, cu peste 500 metri diferenta de nivel pe 4 kilometri, traseul alterneaza urcarile cu coborarile intr-un ritm care sa te faca sa te bucuri de munte si de alergare in acelasi timp. Urcarile te vor tine activ, iar coborarile iti vor arata ce inseamna placerea de a alerga. Un traseu compact, versatil, o tura perfecta! Obiectivele majore sunt Poaian Stanei Pietricia, Susai, Clabucet Plecare, si Cabana Garbova.
  • K39 este proba regina a evenimentului. Un maraton montan care combina potecile inguste si abrupte cu cele late si line. O proba ce contine mai toate elementele unei alergari montane. K39 este o provocare chiar si pentru alergatorii experimentati. Traseul iese din padure pentru a atinge Varful Piatra Mare (1.844 m), apoi Cabana Piatra Mare si se intinde de la iesirea din Canionul 7 Scari pana la Clabucetul Azugei. Aici poti avea parte de o panorama spectaculoasa pe mai multe niveluri ce porneste de la piciorul telecabinei din Busteni si pana pe Vf. Piatra Mare, cu tot ce este intre ele: Crucea Caraiman, Costila, Garbova, Piatra Craiului, Clabucet Plecare, Postavaru, Susai. K39 este un maraton de poveste si de povestit.

SITE-ul EVENIMENTULUI: https://predealforestrun.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Predeal

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…