Home Pregătiri pentru intervenţii extreme în zona montană

Pregătiri pentru intervenţii extreme în zona montană

2 min read
0
0
355

Profesorii şi instructorii Centrului Montan al Jandarmeriei Române din Sinaia au participat, timp de o săptămână, la un stagiu de pregătire centralizată într-o tabără de alpinism în zona Padina. Jandarmii s-au pregătit, astfel, pentru intervenţiile de salvare-evacuare a persoanelor aflate în dificultate în zona alpină. Mai ales că, în ultima perioadă, numărul cazurilor care necesită astfel de intervenţii este tot mai mare. 

Pe lângă jandarmii din Sinaia, la acest stagiu de pregătire au participat şi colegi de la Postul Montan Peştera, care aparţine de Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Dâmboviţa.

„Dorim să reducem cât mai mult posibil timpul de reacţie, de intervenţie al jandarmilor în acţiunile din zonele alpine. Iar aceste exerciţii desfăşurate pe pereţii stâncilor, la peste 100 metri înălţime, au fost gândite tocmai în acest scop”, a declarat comandantul Centrului Montan Sinaia, colonel dr. Dumitru Chiriţă.

Ar mai trebui precizat faptul că, pe lângă numărul unic de urgenţă 112, persoanele care au probleme pe munte pot suna şi la telefonul Centrului Montan Sinaia – 0729.998.300.
Jandarmi 2
Jandarmi 3

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…