Home Preţurile apartamentelor au atins, în iunie, nivelul minim din ultimii doi ani

Preţurile apartamentelor au atins, în iunie, nivelul minim din ultimii doi ani

2 min read
0
0
326

În comparaţie cu luna iunie a anului trecut, preţul mediu cerut pentru apartamentele noi este cu 12,9% mai mic.

Preţul apartamentelor din Capitală a atins în iunie cea mai mică valoare de la începutul crizei economice. Potrivit imobiliare.ro, în doar o lună preţurile au scăzut, în medie, cu 2%.

Potrivit portalului imobiliare.ro, tendinţa de scădere a preţurilor s-a simţit atât la apartamentele vechi din Capitală, cât şi la cele noi. Raportat la aceiaşi perioadă a anului trecut, scăderea este de este de 3,7%.

Preţul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucureşti a ajuns în iunie la 1.440 euro/mp de suprafaţă utilă, în scădere faţă de mai, când valoarea medie a unui metru pătrat util era de 1.447 euro. În comparaţie cu luna iunie a anului trecut, preţul mediu cerut pentru apartamentele noi este cu 12,9% mai mic.

Un apartament nou cu patru camere s-a ieftinit cu 5,5% în ultimele 30 de zile şi cu peste 23% în ultimele 12 luni. Cele cu trei camere au suferit o scădere de preţ de 0,8%, în ultimele 30 de zile. În schimb, garsonierele şi apartamentele cu două camere noi s-au scumpit cu 1,6% şi respectiv 0,3%, în ultima lună.

Apartamentele vechi, indiferent de numărul de camere, s-au ieftinit. Cele cu două camere s-au ieftinit cel mai mult, cu 3%, urmate de cele cu o cameră, 2,9%, respectiv cele cu trei camere, 2,5%. Apartamentele cu patru camere au înregistrat o scădere de preţ de 1,7%.

SURSA: http://www.realitatea.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…