Home Preţurile apartamentelor au atins, în iunie, nivelul minim din ultimii doi ani

Preţurile apartamentelor au atins, în iunie, nivelul minim din ultimii doi ani

2 min read
0
0
297

În comparaţie cu luna iunie a anului trecut, preţul mediu cerut pentru apartamentele noi este cu 12,9% mai mic.

Preţul apartamentelor din Capitală a atins în iunie cea mai mică valoare de la începutul crizei economice. Potrivit imobiliare.ro, în doar o lună preţurile au scăzut, în medie, cu 2%.

Potrivit portalului imobiliare.ro, tendinţa de scădere a preţurilor s-a simţit atât la apartamentele vechi din Capitală, cât şi la cele noi. Raportat la aceiaşi perioadă a anului trecut, scăderea este de este de 3,7%.

Preţul mediu cerut pentru apartamentele noi din Bucureşti a ajuns în iunie la 1.440 euro/mp de suprafaţă utilă, în scădere faţă de mai, când valoarea medie a unui metru pătrat util era de 1.447 euro. În comparaţie cu luna iunie a anului trecut, preţul mediu cerut pentru apartamentele noi este cu 12,9% mai mic.

Un apartament nou cu patru camere s-a ieftinit cu 5,5% în ultimele 30 de zile şi cu peste 23% în ultimele 12 luni. Cele cu trei camere au suferit o scădere de preţ de 0,8%, în ultimele 30 de zile. În schimb, garsonierele şi apartamentele cu două camere noi s-au scumpit cu 1,6% şi respectiv 0,3%, în ultima lună.

Apartamentele vechi, indiferent de numărul de camere, s-au ieftinit. Cele cu două camere s-au ieftinit cel mai mult, cu 3%, urmate de cele cu o cameră, 2,9%, respectiv cele cu trei camere, 2,5%. Apartamentele cu patru camere au înregistrat o scădere de preţ de 1,7%.

SURSA: http://www.realitatea.net

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cine poate fi prezența surpriză din play-off-ul Ligii 1 Iată echipele cu potențial de revelație!

Actuala stagiune a Ligii 1 promite o luptă interesantă atât la vârful clasamentului, cât ș…