Home Prichindeii, împreună cu părinţii la o gradinita din Sinaia

Prichindeii, împreună cu părinţii la o gradinita din Sinaia

5 min read
0
0
425

Grupa «Greieraşii», de la Grădiniţa cu program prelungit din Sinaia, i-a avut alături pe părinţi, la orele de curs. Prichindeii, împreună cu părinţii, au confecţionat jucării-surpriză pentru membrii familiei şi pentru prietenii dragi.

Păpuşile, bărcile şi fluturii au fost jucăriile surpriză

«Ziua fericită pentru fiecare copil», la Grădiniţa Floare de ColţÎmpărţiţi în trei ateliere de lucru, după ce au desenat şi şi-au făcut autoportretele în oglindă, micuţii, ajutaţi de mămici, au trecut la confecţionarea jucăriilor. Din bucăţi de pânză, textile, aţă sau hârtie, îmbinate şi modelate cu măiestrie, au prins viaţă păpuşi cu codiţe aurii, fluturi, crocodili, bărci sau undiţe.

Participand activ la activităţile copiilor şi nu doar ca simpli spectatori, părinţii şi-au adus aminte cu emoţie de copilărie. „E nemaipomenit faptul că suntem aici împreună cu ei, este nevoie să ne facem mai mult timp pentru ei, să petrecem astfel de clipe minunate, deoarece imediat vedem că ei cresc şi noi nu am petrecut suficient timp alături de copiii noştri. Avem de învăţat şi noi, ca părinţi, de la ei. Ne-am amintit de copilăria noastră, este nemaipomenit şi asemenea acţiuni ar trebui repetate cât mai des. Fetiţei mele îi place să decupeze şi să coloreze, aşa că am ales să confecţionăm o jucărie care să le îmbine şi ea să se simtă în elementul ei şi să participe cu plăcere”, ne-a mărturisit un părinte.

Ana Stoica„Ziua fericită pentru fiecare copil” este un program care le oferă preşcolarilor posibilitatea de a exersa unul dintre drepturile fundamentale ale copilului -dreptul la joc- şi de a găsi soluţii originale pentru promovarea acestui drept la nivelul comunităţii în care trăiesc.”, ne-a spus Ana Stoica, institutor la Grădiniţa Floare de Colţ.

La finalul orei, toţi copiii au fost premiaţi pentru că era greu să decizi care jucărie e mai frumoasă. Jucăriile au fost apoi expuse în incinta grădiniţei alături de alte creaţii ale copiilor de la toate grupele.

Acţiunea desfăşurată la Grădiniţa cu program prelungit face parte din Calendarul proiectului educaţional “Lumea văzută prin ochi de copil”, iniţiat la nivel naţional de mai multe instituţii şi organizaţii româneşti, cu sprijinul mai multor specialişti în educaţie.

Luna trecută, în cadrul concursului de film didactic “Tradiţii şi obiceiuri dragi pe plaiuri încărcate de istorie”, desfăşurat la nivel naţional, Grupa «Piticii Voioşi» de la Grădiniţa Floare de Colţ, sub coordonarea educatoarelor Maria Petre şi Carmen Comărniceanu, a obţinut premiul al II-lea cu Şezătoarea “Sunt suflet în sufletul neamului meu”.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…