Home Prima ediţie a “Open Şah Sinaia”, de după 1989!

Prima ediţie a “Open Şah Sinaia”, de după 1989!

2 min read
0
0
288

Prima ediţie organizată după Revoluţie a “Open Şah Sinaia”, cea mai mare competiţie deschisă de şah rapid din România şi din estul Europei, se va desfăşura vineri şi sâmbătă la Centrul Internaţional de Conferinţe Casino Sinaia.
Turneul se va desfăşura în sistem elveţian, pe parcursul a nouă runde de joc, la eveniment urmând să participe numeroşi mari maeştri naţionali şi internaţionali.
“Mă bucur că Federaţia Română de Şah a ales să organizeze această competiţie la Sinaia. Este o nouă provocare pe care ne-o asumăm. Sinaia are o natură sănătoasă, iar acum are şi o competiţie a minţilor sănătoase. Oraşul nostru găzduieşte anual mai multe evenimente culturale şi sportive, aşa că organizarea unui turneu al ‘sportului minţii’ va reprezenta o nouă tradiţie”, a afirmat, joi, printr-un comunicat transmis presei, primarul oraşului Sinaia, Vlad Oprea.
În paralel cu competiţia principală, se va desfăşura şi un concurs pentru copii cu vârste de până la 12 ani, numărul total al participanţilor fiind estimat la 150 – 200 de persoane.
Pentru cei care participă la “Open General”, durata unei partide va fi de 15 minute, iar în concursul pentru copii o partidă va avea 20 de minute.
Premiile constau în bani, cupe, medalii şi diplome, iar termenul limită de înscriere este 13 august, ora 15.00.

SURSA: http://www.stiriprahova.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…