Home Stiri Recomandate Un festival care nu trebuie ratat: Padina Fest, in masivul Bucegi

Un festival care nu trebuie ratat: Padina Fest, in masivul Bucegi

5 min read
0
0
1,929

Padina Fest este un eveniment deosebit, care se va organiza in inima muntilor Bucegi, mai exact pe platoul Padina. Acolo vor canta multe trupe cunoscute, dar si din underground, se vor organiza catarari pe munte si vor fi proiectii de filme. Totul GRATIS.

Organizatorii avertizeaza inca de la inceput ca, pentru a avea acces la activitatile montane ale festivalului, este obligatoriu detinerea unei perechi de bocanci. Pentru ca, odata ajunsi acolo, sigur o sa vreti sa incercati o catarare pe Vararia Mica (macar), care are un grad de dificultate 2-4. Chiar daca n-ati mai facut niciodata asa ceva, nicio problema: toate catararile vor fi asigurate de catre salvamontisti!

O alta distractie montana este “coborarea in rapel“. In traducere, pentru cei neavizati: coborarea in alpinism a unui perete abrupt, printr-un sistem de coarda dubla. Deja vi s-a facut frica? Iata ce spun organizatorii: “Gandeste-te ca o sa fii sus si trebuie sa ajungi jos. Prima data o sa iti fie frica. Dar a doua incercare va fi ca un vis frumos.”

Tiroliana” va fi, probabil, cea mai solicitata ocupatie din aceasta tabara cu pretentie de festival. Sau invers. Tiroliana va avea loc pe platoul Padina si presupune legarea unei corzi, intre doua puncte suspendate. Dupa care.. va legati cu un carlig si … valea!!

Padina Fest

Toate aceste activitati sportive vor fi asistate de catre salvamontisti.

Daca esti interesat in primul rand de muzica, atunci iata si programul, cu mentiunea ca lista este inca deschisa, iar concertele incep de la ora 18.00:

Miercuri: Camera 1010, Pretoria, Micul Paris

Joi: Titus Constantin, Emeric Imre

Vineri: Touluse Lautrec, Les Elephants Bizarres, KUMM, Suie Paparude

Sambata: OCS, Tapinarii, Monarchy

Padina Fest

La Padina Fest, posibilitatile de cazare sunt impartite in doua categorii: cort si cabane. Cei care vor alege cortul, vor beneficia de suprafete special amenajate pentru camping, precum si de grupuri sanitare. De asemenea, exista si varianta inchirierii unui cort (nu se specifica pretul), caz in care tot ce trebuie sa aduci de acasa este un sac de dormit.

Cat priveste cabanele, preturile pentru o noapte intr-o camera cu doua paturi sunt cuprinse intre 60 si 100 de lei.

La Padina Fest, participantii vor avea ocazia sa vada cel mai inalt cinematograf din Romania. Vor avea loc proiectii din cadrul celebrului TIFF, insa, atentie, sa nu incerci sa pui mana pe ecrane, pentru ca o sa te uzi! Intre tine si ecrane va trece raul Ialomita…

Si pentru ca accesul la Padina Fest este gratuit, o sa va intrebati, probabil, care este scopul acestui eveniment. Organizatorii spun asa:

Padina Fest

* Promovarea zonei turistice si a ecoturismului la mare altitudine
* Ridicarea gradului de educare montana in randul participantilor prin actiuni si cursuri de alpinism
* Ecologizarea zonei cu scopul de a conserva patrimoniul turistic prin colectarea selectiva a deseurilor de pe traseele montane

Ei bine, da, vor avea loc si actiuni de colectare selectiva a deseurilor si workshop-uri despre “cum sa ne comportam verde”.

In cazul in care vrei sa stii cum ajungi la Padina Fest, ai AICI rutele turistice si auto.

SURSA: http://stirileprotv.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Cum au evoluat modalitățile de încălzire a locuinței. Avantajele aduse de inovațiile tehnologice

Viața pe care o trăim noi este una destul de simplă și confortabilă, raportată la alte per…