Home Prima zi de toamna a adus si prima ninsoare, in Masivul Retezat

Prima zi de toamna a adus si prima ninsoare, in Masivul Retezat

2 min read
0
0
99

Prima zi de toamna a adus si prima ninsoare din acest anotimp. Miercuri a nins in Masivul Retezat (judetul Hunedoara), dupa ce temperaturile au scazut cu mult fata de valorile normale pentru inceputul lunii septembrie, anunta Agerpres.

“Stratul de zapada masoara intre 7 si 10 centimetri, la o altitudine de 2.000 de metri. Nu este o zapada care va ramane mult timp. Este o zapada umeda, care a cazut cam devreme pentru perioada in care ne aflam, dar asa este la munte, oricand poate sa ninga”, a declarat seful Serviciului Public Salvamont Hunedoara, Ovidiu Bodean.

Salvamontistii le recomanda turistilor care doresc sa mearga la munte la acest sfarsit de saptamana sa isi aduca haine groase si sa nu se aventureze pe trasee lungi, care necesita campare cu corturile: “Turistii trebuie sa abordeze trasee mai usoare pentru ca zapada este alunecoasa. De aceea, cel mai bine este sa stea pe langa cabane”, spune seful Salvamont Hunedoara. El a adaugat ca au mai fost si alti ani in care a nins la inceputul lunii septembrie sau chiar in august, dar zapada s-a topit.

SURSA: http://www.hotnews.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

3 tipuri de cadouri pentru a impresiona pe cineva drag

Pana in perioada sarbatorilor nu mai este foarte mult timp, ceea ce insemana ca poti incep…