Home Şcoală regională de turism în Prahova?

Şcoală regională de turism în Prahova?

3 min read
0
0
208

Camera de Comerț vrea să înființeze în județ o școală din domeniul hotelier și al restaurantelor, care să aibă acoperire regională.

An foarte greu pentru întregul județ, fie că este vorba despre firme, fie că e vorba de angajați.
Statisticile sunt zdrobitoare, mai ales când vin în comparație cu anul de dinaintea declanșării crizei, respectiv anul 2008.
În Prahova, numărul de înmatriculări de firme a scăzut cu 23% față de 2008, iar înmatriculările firmelor cu capital străin a scăzut cu 56%. În ceea ce privește radierile de societăți, se simte o creștere cu 378% față de anul trecut, iar în ceea ce privește suspendările, creșterea este cu 613% față de anul 2008. Și exporturile s-au diminuat cu 50% față de acceași perioadă a anului 2008. În toată această situație dramatică, unde și şomajul a ajuns la o cotă de 10%, Camera de Comerț și Industrie (CCI) Prahova încercă să vină în ajutorul prahovenilor cu proiecte pentru calificarea și recalificarea angajatilor sau a șomerilor, dar și prin informarea firmelor.
“V-am povestit ceva despre o vizită pe care am făcut-o în Franța la camera de Comerț și Industrie  din Avignon, unde există cea mai puternică școală din domeniul hotelier și al restaurantelor, în domeniul turismului, din Franța. Urmare acestei vizite am stabilit crearea unei școli asemănătoare și în județul Prahova, cu grad de acoperire național și poate la nivel regional, pentru toată zona aceasta din Balcani”, a declarat președintele CCI Prahova, Aurelian Gogulescu.

Proiecte peste proiecte
Lista proiectelor este mult mai lungă. Există unele chiar în derulare, cum este cel denumit “Fii activ pe piața muncii în turism” sau programul denumit “Leonardo Da Vinci”, care presupune înființarea unei rețele durabile de agenți locali privind eficiența energetică a IMM-urilor, dar și programul Erasmus care se adresează tinerilor antreprenori și care vizează un schimb de experiență cu oameni de afaceri străini.
Toate aceste acțiuni, precum și cele expoziționale, târguri și vizite de lucru, își propun să ajute la ieșirea din această perioadă grea.  R. E.

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…