Home Primăria Buşteni le dă 500 de lei elevilor care urmează şcoala de şoferi

Primăria Buşteni le dă 500 de lei elevilor care urmează şcoala de şoferi

2 min read
0
0
148

Potrivit unei hotărâri a Consiliului Local Buşteni, Primăria va aloca câte 500 de lei pentru fiecare elev al Colegiului “Ion Kalinderu” din localitate, care doreşte să urmeze cursurile şcolii de şoferi.

“Sunt foarte mulţi copii care nu au posibilităţi materiale şi ne-am gândit să venim în ajutorul acestora. Mai ales că atunci când vor pleca la facultate, dacă vor să se angajeze undeva, o condiţie obligatorie pe care o cer majoritatea firmelor este permisul de conducere. Este vorba despre 150 de elevi de clasa a XI-a şi a XII-a pentru care avem disponibilă suma de 750 de milioane de lei vechi”, ne-a declarat primarul Buşteniului, Emanoil Savin.

Printre condiţiile administraţiei pentru acordarea celor 500 de lei este ca elevii să fie şcolarizaţi la Colegiul “Ion Kalinderu” din Buşteni chiar dacă au domiciliul în alt oraş şi ca aceştia să aibă o frecvenţă foarte bună la şcoală. “A fost o solicitare din partea şcolii, iar primăria ne-a sprijinit. Şoferia poate fi chiar şi o meserie în zilele noastre şi credem că este important ca elevii să aibă permis de conducere atunci când vor intra pe piaţa muncii”, este de părere directoarea colegiului, Mirela Dobrea.

SURSA: http://www.adevarul.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Litanii” – noul volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, Editura Rawex Coms – Bucureşti, 2020

        A apărut un nou volum de poezii al poetei Iuliana Paloda-Popescu, intitulat “Litan…