Home Breaking News Stiri Brasov Primaria Rasnov are unul dintre cele mai moderne sedii din judet

Primaria Rasnov are unul dintre cele mai moderne sedii din judet

6 min read
0
0
323

Ieri a fost inaugurat la Râşnov unul dintre cele mai moderne sedii de primărie din judeţ. Primarului oraşului, Adrian Veştea, a arătat că  investiţia, în valoare de circa 50 de miliarde de lei vechi, a fost finalizată în mai puţin de trei ani. O cotă de 85% din sumă a fost asigurată de la bugetul local.
„Pentru noi este o mare realizare, mai ales că în 2004, Primăria Râşnov nu avea nici măcar un sediu administrativ. Eram chiriaşi, iar proprietarului care a câştigat imobilul i-am plătit şi 2 miliarde de lei vechi cu titlu de cheltuieli de judecată. Am reuşit să îl cumpărăm în 2005, dar era impropriu, astfel că am hotărât să construim o clădire nouă”, ne-a declarat Veştea.
El a precizat că, în fostul sediu, cei peste 60 de angajaţi ai Primăriei erau obligaţi să „înoate” printre dosare, deoarece spaţiul de arhivare era şi el insuficient: „Acum, funcţionarii îşi pot desfăşura activitatea în condiţii decente, iar documentele pot fi depozitate corespunzător”, a mai spus Veştea.
Noul sediu este format din trei corpuri de clădire, dintre care două noi, şi un al treilea renovat, unde au fost realizate o casă a căsătoriilor şi o sală de şedinţe pentru consilierii locali. La parterul unuia dintre corpurile noi au fost amenajate birourile pentru relaţiile cu publicul, iar în zona de aşteptare au fost montate bănci, astfel că râşnovenii nu vor fi nevoiţi să aştepte în picioare. În clădire va mai funcţiona şi o remiză pentru pompieri.
Potrivit primarului, vechiul sediu al Primăriei va face obiectul unui schimb cu Biserica Ortodoxă care în prezent deţine Casa de Cultură din Râşnov, obiectiv pe care îl va ceda: „O dată eliberată, Casa de Cultură Râşnov va fi renovată şi transformată într-un centru modern”.

Primărie transparentă
Primarul Adrian Veştea a arătat că a dorit să transpună şi în ce priveşte arhitectura imobilului, conceptul de „administraţie transparentă”, astfel că acoperişul şi birourile funcţionarilor sunt realizate din sticlă. Sediul a fost, însă, proiectat astfel încât clădirea modernă să se integreze în stilul zonei şi să se respecte tradiţia arhitecturală.
Prezenţi la ceremonie, atât prefectul Ion Gonţea, cât şi preşedintele Consiliului Judeţean, Aristotel Căncescu, au apreciat investiţia, mai ales că a fost realizată într-o perioadă dificilă din punct de vedere economic. De asemenea, la ceremonie a participat şi primarul Braşovului, George Scripcaru, care a catalogat investiţia ca fiind o realizare pentru oraşul Râşnov.

Noi investiţii
Primarul din Râşnov, Adrian Veştea, a precizat că în 2010 va fi inaugurată şi baza sportivă pentru sporturi de iarnă: „Cele trei trambuline, vor fi terminate până la sfârşitul anului, iar pista pentru biatlon va fi inaugurată în luna sebtembrie. Tot aici va fi construită şi o pistă de bob, precum şi mai multe case”. El a mai afirmat că, în septembrie, va fi finalizat şi Proiectul „Parcul cu dinozauri”, iar pe viitor doreşte renovarea centrului istoric, care va deveni pietonal. „Dorim să construim un pasaj şi o parcare subterană pe două nivele”, a mai spus primarul. El a anunţat că intenţionează să pună în practică şi ideea trenuleţului cu cremaliere, pentru care caută soluţii financiare.

SURSA: http://www.infoportal.ro

TNI - Targul National Imobiliar
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Brasov

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

Proiectate de austrieci: 10 km de pârtii la Râşnov, telegondolă şi lac de acumulare

Ieri a fost prezentat master planul de peste 36 milioane de euro pentru dezvoltarea staţiu…