Home Stiri Recomandate Primăria Sinaia le restituie bani turiștilor care au vizitat stațiunea

Primăria Sinaia le restituie bani turiștilor care au vizitat stațiunea

2 min read
0
0
926

Primăria orașului Sinaia a anunțat că le va restitui bani turiștilor care au achitat de două ori taxa specială de promovare turistică reglementată prin HCL 233/2018.

Hotărârea amintită prevede că taxa de promovare turistică este stabilită astfel:

–  2% din valoarea tarifelor de cazare exclusiv TVA, pentru fiecare noapte de cazare. Plătitorii acesteia sunt persoanele care beneficiază de servicii de cazare prin unitățile hoteliere care desfășoară activități pe raza orașului Sinaia. Taxa se datorează de către unitățile hoteliere, vilele, etc., care încasează taxa de la turiștii cazați.

–  2% din valoarea tarifelor de acces-tur ghidat și neghidat la muzee și case memoriale, exclusiv TVA. Această taxă se achită de către  persoanele care beneficiază de acces – tur ghidat și neghidat la muzee și case memoriale.Taxa se datorează de către muzeele și casele memoriale,care încasează taxa de la turiștii vizitatori ai muzeelor și caselor memoriale.

“În cazul în care, o persoană achită ambele taxe de promovare ( conform art. 4, alin.4.1, 4.2 din HCL 233/2018), aceasta va depune în nume propriu o cerere de restituire pentru taxa de acces-tur ghidat,neghidat la muzee și case memoriale. Cererea va fi depusă la Primăria Sinaia. Cererea de restituire se va transmite online la adresa de e-mail taxe@primaria-sinaia.ro , urmând ca  aceasta sa fie confirmată și înregistrată, iar suma sa fie virată suma în contul titularului cererii”, au anunțat reprezentanții administrației locale

Cererea de restituire poate fi descărcată de AICI.

SURSA: http://ph-online.ro
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…