Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Sinaia Primarul din Sinaia a învins codul portocaliu

Primarul din Sinaia a învins codul portocaliu

9 min read
0
0
223

VLAD OPREA: “Suntem un oraş de munte, toţi trebuie să fim pregătiţi pentru a face faţă zăpezii. Dacă noi nu ştim ce să facem în astfel de situaţii, atunci cine din România ar trebui să ştie?”

Acţiunile efectuate de Primăria Sinaia în vederea deszăpezirii au demarat ca o măsură imperios necesară, ele venind în sprijinul cetăţenilor oraşului după masivele căderi de zăpadă şi totodată în aşteptarea altora care se anunţă.

Intervenţia firmei de salubritate s-a arătat a fi una stângace, mai degrabă de începător, decât de firmă cu experienţă în deszăpezire, drept pentru care administraţia locală a decis, în cadrul Comandamentului extins de iarnă şi a celui de situaţii de urgenţă, convocat duminică 05.02.2012, ora 18.00, oră la care intra de altfel în vigoare şi codul portocaliu de ninsoare, că trebuie făcut un efort comun pentru a rezolva această problemă reală.

Şcolile nu au fost închise la Sinaia, dar în multe situaţii cetăţenii şi elevii au fost ţintuiţi la domiciliu din cauza deszăpezirii defectuoase a unor străzi.

În astfel de situaţii, îngrămădiţi fiind de zăpadă, oamenii au preferat să apeleze la transportul public de persoane, tocmai pentru a înlesni intervenţia şi executarea de manevre specifice de debarasare a carosabilului de omăt de către firma de deszăpezire. Dar cum omul modern, prea grăbit şi prea comod, preferă ori să-şi abandoneze maşina oriunde a găsit un loc de parcare, de preferat curăţat de vecinul mai harnic, ori blochează accesul altuia sau tot felul de astfel de situaţii ilare. În această descriere, cred că fiecare, într-o clipă de sinceritate, se regăseşte sau îşi poate încadra colocatarii.

Cei mai expuşi fenomenului sunt cei care locuiesc la bloc. Acesta a fost raţionamentul prin care s-a decis intervenţia în cartierele cu densitate mare de locuitori.

Intervenția de deszăpezire din PlatouLuni 06.02.2012

Cartier Platou Izvor

Nefiind suficient timp pentru a anunţa din vreme acţiunea, s-a dus o muncă titanică, din uşă în uşă, în vederea identificării proprietarilor de maşini pentru a le solicita să elibereze locul de parcare, astfel încât carosabilul să poată fi curăţat.

Din imagini se poate lesne observa ce cantităţi uriaşe de zăpadă au rezultat în urma curăţării Străzii Stânjeneilor.

Strada Stânjeneilor după curățareLa plăcinte înainte, la război înapoi…

Ce-i drept, nu toţi

De la geamuri, indicaţiile erau mai mult decât precise, fireşte, tonul critic omniprezent, niciodată dublat de iniţiativă sau o mână de ajutor.

Mult fum a ieşit din motoarele maşinilor care, după multă vreme, au fost redotate cu baterii şi urnite din loc.

La apariţia primarului Vlad Oprea în zonă, mulţi voluntari şi-au oferit sprijinul pentru a da zăpada cu lopata şi a retuşa în urma utilajelor, dar în momentul în care s-au pus la bătaie lopeţi din rezerva de Protecţie civilă vitejii au dispărut fără urmă, lăsând totul pe seama inimoşilor din Primărie şi a angajaţilor S.C. Sinaia Forever SRL pentru a termina ceea ce începuseră.

Cade Boc, nu face poc, între timp noi facem loc

Marţi, 07.02.2012, acţiunea a continuat în Cartierul Izvor, după acelaşi scenariu, însă cei care au muncit erau puţin mai motivaţi datorită mesajelor şi comentariilor de pe reţelele de socializare, primite din partea celor mulţumiţi sau încântaţi de iniţiativă. Încă o dată s-a dovedit că internetul prinde şi creează reacţii.

În 7 februarie a urmat deszăpezirea din Cartierul IzvorProfitând şi de restricţia rutieră instituită pe DN71, Calea Moroieni, maşinile au fost dirijate spre această arteră pentru a se facilita accesul către străzile laterale, înguste şi acoperite de un strat foarte gros de zăpadă.

Şi în acest cartier soluţia a fost în mare parte transportul de zăpadă, concretizat în aproximativ 40 de curse cu autocontainere de 8, 10 şi 24 mc.

După 6 ore de lucru, 7 utilaje mari şi 20 de persoane care au muncit efectiv şi s-au implicat în organizarea acestei acţiuni, zona comercială, staţia de transport în comun, zona blocurilor cu trotuarele aferente, accesul la Spitalul orăşenesc şi la Grădiniţa Floare de Colţ au fost redate traficului pietonal şi auto.

Problemele nici pe departe nu se opresc aici, variaţiile de temperatură au determinat formarea unor perdele de ţurţuri, pericole ascunse, deseori neglijate, dar care pot face victime, motiv pentru care, ca şi în numărul trecut, facem apel la Asociaţiile de proprietari, proprietarii sau deţinătorii de spaţii comerciale să-şi cureţe acoperişurile de aceste iminente pericole, responsabilitatea aparţinându-le în totalitate.

SURSA: http://www.expresuldesinaia.ro

 

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Sinaia

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

TNI anunta calendarul evenimentelor imobiliare

Odata cu relaxarea masurilor de restrictie, suntem tot mai aproape de revenirea la normali…