Home Breaking News Stiri Valea Prahovei Stiri Busteni Profesorul Gavrilă şi şcoala sa de fotbal

Profesorul Gavrilă şi şcoala sa de fotbal

7 min read
1
0
774

Cu toate că mulţi iubitori ai fotbalului nu cunosc în totalitate oamenii de prestigiu ai fotbalului, unul dintre cei mai de seamă mentori ai fotbalului prahovean este fără îndoială profesorul Petre Gavrilă, care conduce una dintre cele mai valoroase şcoli de fotbal din România, „Caraimanul Euro-Africa” Buşteni, concurând cu celebrele şcoli în acelaşi domeniu: ce a regretatului Nicolae Dobrin, a lui Gică Popescu sau a lui Gheorghe Hagi.
Un alt lucru important este faptul că prof. Petre Gavrilă are şcoală şi în Ghana unde „strânge” jucători din Ghana şi Nigeria, buni pentru a fi aduşi în Europa, iar calificarea acestei reprezentative în sferturile recentului încheiat Campionat Mondial de Fotbal din Africa de Sud nu este o surpriză.
Puţini cunosc că naţionala Ghanei a fost condusă, o perioadă, de către prof. Petre Gavrilă, reputatul antrenor, ajuns acum la 69 de ani, având grija celor două şcoli dar şi a grupării din Liga A Prahova, Caraimanul Euro-Africa Buşteni.
Profesorul Petre Gavrilă a activat în Ghana între 1991 şi 1995, pregătind mai întâi echipa Hearts of OAK, care sub comanda sa
s-a impus în Campionatul statului african, dar şi echipa naţională. Conducătorul Şcolii de fotbal din Buşteni are în palmares şi 64 de jocuri ca antrenor în Liga I, la echipele Chimia Rm. Vâlcea(1982 şi 1987) şi Sportul Studenţesc, după care a plecat în Ghana.
„În 1993 i-am luat locul danezului Jorgen Larsen, apoi, după mine a venit un brazilian, Ismael Kurtz, un alt român care a lucrat acolo fiind Dumitru Nicolae Nicuşor, în 1973” a declarat prof.Petre Gavrilă care a mai completat: „Poate părea o surpriză pentru unii, dar ghanezii au nişte calităţi care-i recomandă. Sunt de patru ori câştigători ai Cupei Africii, iar în 2009, cu naţionala Under 20, au obţinut titlul mondial învingând în finală Brazilia. Multi dintre acei jucători se regăsesc acum în prima reprezentativă. Sunt talentaţi, iar punctele lor forte le reprezintă tehnica şi viteza”.
Domnul prof. Petre Gavrilă (în foto) ne-a mai mărturisit că “selecţia o făceam direct de pe plajă. Le place la nebunie să joace fotbal în nisip, iar eu mă duceam direct pe plajă să văd ce puteam alege. Dacă, însă, îi puneam să joace fundaşi, începeau să plângă. Pur şi simplu toţi voiau să fie atacanţi! La naţională, am avut jucători valoroşi, ca Abedy Pele, Yeboah sau Kuffour”.
În România primul jucător valoros adus din Ghana a fost regretatul portar Ibrahim Dossey, unde domnul Gavrilă i-a fost ca un al doilea tată, acesta activând la gupări cu renume pe prima scenă cum ar fi Rapid, FCM Braşov, Pandurii TG. Jiu.
Alţi jucători, ce au învăţat „abecedarul” fotbalului la Buşteni, la şcoala profesorului Gavrilă, activează în primul eşalon, cum ar fi Strătilă(Astra), Ionuţ Voicu (FCM Braşov), Curtean (Poli Timişoara) sau Vagner (Gloria Bistriţa).
În prezent, nu mai puţin de patru jucători care aparţin Şcolii de fotbal „Caraimanul Euro-Africa” Buşteni sunt în discuţie pentru a merge la „satelitul” Astrei Ploieşti, Dunărea Giurgiu, formaţie ce activează în al doilea eşalon. Această mutare este posibilă prin implicarea preşedintelui de onoare de la Astra, Emanoil Savin, primarul oraşului Buşteni.
Primul vizat este atacantul Alexandru Boţu (foto), fotbalist de 20 de ani, cu 18 goluri marcate în ediţia trecută, atacantul fiind unul din artizanii succesului care a dus AJF Prahova în postura de a reprezenta România la „Cupa Regiunilor”, în Ungaria. Din actuala echipă mai sunt vizaţi portarul Crintea şi Topliceanu. Apoi alţi trei jucători de la Tricolorul Breaza, împrumutaţi de prof. Gavrilă, portarul Anghelache, fundaşul Olteanu şi mijlocaşul ghanez Samson, sunt vizati pentru a ajunge sub comanda lui Emil Ursu, la Giurgiu.
Ar mai fi multe de spus despre profesorul Petre Gavrilă şi şcoala sa de fotbal, dar spaţiul nu ne permite şi spre final dorim să-i transmitem multă sănătate şi puterea de a descoperi noi talente care să reprezinte cu cinste şcoala pe care o patronează.

Cristian SBARNEA

Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Busteni

One Comment

  1. Pariuri Sportive

    13 iulie 2010 at 6:19 PM

    Nu am stiut niciodata ca Ghanea a avut antrenor roman.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Incepe Targul National Imobiliar TNI – 6-8 mai 2022, Palatul Parlamentului

RECORD: Proiecte imobiliare cu valoare de peste 2 MILIARDE euro prezentate la TNI. Toti ce…