Locuri de munca in Prahova: Rulla | Joburi Prahova | Joburi Brasov

Proiect cultural inedit pentru Braşov Capitală Culturală Europeană 2021: Valea Cetăţii – Valea Poeziei

Voteaza articol:
Se încarcă...
· 1.233 afisari
În sfârşit, un proiect cultural care scoate Braşovul din seria banalităţilor în materie de evenimente dedicate obţinerii titlului de Capitala Culturală Europeană 2021. Este vorba despre promovarea şi valorificarea poeziei dedicate Braşovului, prin zugrăvirea treptelor din Cartierul Valea Cetăţii cu versuri semnate de clasici ai literaturii române, creându-se astfel o „antologie murală” a Braşovului.
646x404
Astfel, Primăria Braşov a încheiat un parteneriat cu Uniunea Scriitorilor din România.
„Proiectul prevede pregătirea generală şi zugrăvirea versurilor pe pereţii verticali ai treptelor din cartierul «Valea Cetăţii». Pentru aceasta, trebuie reparate cele circa 500 de trepte din cartier, de pe străzile Muncii, Cernei, Valea Cetăţii, D. Gherea, Arinului şi Molidului. În aceealiu perioadă se vor selecta versurile care vor fi inscripţionate pe pereţii verticali ai treptelor. Pentru aceasta, vom selecta un artist plastic (sau mai mulţi artişti plastici) pentru reproducerea versurilor pe pereţii verticali ai treptelor, iar aici ne gândim să-i implicăm pe elevii Liceului de Arte Plastice Hans Mattis-Teutsch”, a precizat viceprimarul Ciprian Bucur.
După ce această acţiune-pilot se va finaliza în cartierul Valea Cetăţii, proiectul va fi extins înspre zona parcurilor, „pentru că acolo interacţiunea cu publicul este la alt nivel”. Inscripţionarea se va face cu şabloane şi spray cu vospele, iar elevii vor putea face arabescuri ale literelor, pentru a înfrumuseţa caligrafia.Preşedintele Uniunii Scriitorilor – filiala Braşov, Adrian Lesenciuc, a precizat că, „dat fiind faptul că în mod normal literatura presupune activităţi în spaţiul central al oraşului şi în mai mică măsură apropierea de cartiere, demersul este unul de excepţie. Dar cum consumatori de cultură sunt în toate cartierele oraşului, este firesc ca din partea noastră să pornească un astfel de proiect. Pentru că e greu să aduci un om de pe stradă la o lansare de carte, dar e mai uşor să vii acasă la el, să îi oferi această oportunitate. În urmă cu opt ani, Primăria Braşovului a finanţat un volum de poezii dedicat Braşovului. Am considerat necesar să folosim acest demers şi vom începe cu cartierul Valea Cetăţii. Sunt versuri aparţinând clasicilor literaturii române, de la Andrei Mureşianu până la Szemler Ferenc. Sunt implicaţi mai mulţi parteneri, Grupul Iubim Braşov (Facebook), Inspectoratul Şcolar, Liceul de Artă Hans Mattis-Teutsch. Scopul este aducerea culturii în cartiere şi câştigarea de capital de imagine pentru desemnarea Braşovului drept Capitală Culturală Europeană în 2021”.
În prima fază, bugetul este zero, fiind vorba de voluntariat, iar săptămâna viitoare începe inscripţionarea. Vernisajul se va realiza dupa inscrpţionarea primele 150 de trepte, cu versuri ale poeţilor Andrei Mureşianu, Mihai Eminescu şi Ion Minulescu.

Citeste mai mult: adev.ro/nv51um


Daca ti-a placut articolul, urmareste Totpal's Daily News pe FACEBOOK şi TWITTER!


Publicat de pe 25 sept. 2015 in Stiri Brasov, Stiri Recomandate. Puteti urmari raspunsurile la acest articol folosind fluxul RSS 2.0 iar daca aveti cateva minute libere ne-ar interesa parerea dumneavoastra. Nu ezitati.

Parere ta

CAZARE *** la Busteni – Poiana Tapului

cazare Busteni

Tarif cazare incepand de la 180 ron/zi

Vizitatori acum pe site

Participa si tu la ” BURSA LOCURILOR DE MUNCA in Busteni si imprejurimi “

Top articole:

Cele mai noi articole:

Comentarii recente

Primaria Busteni

Articole RECOMANDATE !!!

Copyright © Mihai Mircea Totpal. Toate drepturile sunt rezervate. Statistici oferite de Google Analytics.