Home Stiri Recomandate Radu Beligan va face confesiuni despre arta si viata la Sinaia

Radu Beligan va face confesiuni despre arta si viata la Sinaia

3 min read
0
0
426

Maestrul Radu Beligan se va întâlni cu publicul prahovean pe 27 noiembrie, la Centrul Internațional de Conferințe Casino Sinaia, unde este programată conferința “Confesiuni despre viață și artă”.

658x0_2beligan

Evenimentul va avea loc în sala de teatru a cazinoului, începând cu ora 19.00. Maestrul, ajuns la venerabila vârstă de 96 de ani, va face mărturisiri despre personalitățile lumii teatrale care i-au marcat cariera, precum : Lucia Sturza Bulandra, Victor Ion Popa, Alexandru Giugaru, Elvira Godeanu, George Vrac, Ion Iancovescu etc, dar va împărtăși publicului și păreri despre teatrul românesc de astăzi.

Nu în ultimul rând, artistul va vorbi despre experiențele sale în calitate de actor, profesor, regizor, director de teatru şi scriitor, trăite de-a lungul unei cariere de peste 75 de ani. Radu Beligan s-a născut pe 14 decembrie 1918, la Galbeni, în apropiere de orașul Roman. A studiat Dreptul și Filosofia, Conservatorul, dar și Academia Regală de Muzică și Artă Dramatică. A fost director al Teatrului de Comedie din București, director al Teatrului Național București, a interpretat sute de roluri pe scene de teatru și în filme. Radu Beligan a fost declarat “Artist Emerit” în 1953 și “Artist al Poporului” în 1962, a fost numit Ofițer al Ordinului Național al Legiunii de Onoare franceze, a fost decorat cu Ordinul Serviciul Credincios „Mare Ofițer”, deține numeroase titluri precum cel de Doctor Honoris Causa al Universității Naționale de Artă Teatrală și Cinematografică „I.L. Caragiale” și al Academiei „George Enescu” din Iași, este membru de onoare al Academiei Române.

Anul trecut, a primit “Premiul pentru Întreaga Carieră”, în cadrul Galei Premiilor Gopo, iar pe 15 decembrie 2013 a fost inclus în Cartea Recordurilor ca fiind cel mai longeviv actor încă în activitate pe scena unui teatru. Biletele la spectacolul de la Sinaia pot fi achiziționate de la sediul cazinoului, de miercuri până duminică, între orele: 10.00-17.00, prețul unui bilet fiind de 50 de lei.

SURSA: http://www.ziarulprahova.ro
Targul National Imobiliar (TNI)
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…