Home Stiri Recomandate Raluca Strămăturaru şi Valentin Creţu, medaliaţi în Cupa Naţiunilor la Sanie

Raluca Strămăturaru şi Valentin Creţu, medaliaţi în Cupa Naţiunilor la Sanie

4 min read
0
0
825

Pe pârtia de la Altenberg, din Germania, s-a desfăşurat cea de-a şaptea rundă din cadrul Cupei Mondiale la Sanie. Evenimentul a început cu întrecerea preliminară, Cupa Naţiunilor, la care liderii reprezentativei României, prahovenii Raluca Strămăturaru şi Valentin Creţu, s-au remarcat în mod special, urcând chiar pe podiumul de premiere.


Astfel, la simplu feminin, Raluca Strămăturaru a obţinut medalia de bronz, pentru a treia oară în acest sezon din Cupa Naţiunilor, ocupând locul al treilea, cu timpul de 53.442 secunde, fiind în urma rusoaicelor Viktoriia Demchenko (53.298 sec.) şi Ekaterina Baturina (53.388 sec.).
Prin acest rezultat, sportiva din Buşteni a ajuns pe locul al patrulea în clasamentul general al Cupei Naţiunilor.
La simplu masculin, Valentin Creţu a obţinut o performanţă similară, adjudecându-şi medalia de bronz, după ce s-a situat al treilea, cu timpul de 54.411 secunde, fiind în urma austriacului Wolfgang Kindl (54.143 sec.) şi a letonului Kristers Aparjods (54.209 sec.).
Pentru sportivul din Sinaia a reprezentat primul său podium din acest sezon în Cupa Naţiunilor, performanţă prin care a urcat pe locul 13 în clasamentul general al competiţiei.
De remarcat ar fi şi evoluţia prahovenilor de la CSO Sinaia, Marian Gîtlan şi Flavius Crăciun, care s-au situat pe locul al şaptelea la proba de dublu din Cupa Naţiunilor. În plus, cei doi sportivi prahoveni au înregistrat cea de-a doua performanţă a lor din acest sezon de Cupa Mondială, situându-se pe locul 12, echipajul României fiind al patrulea dintre cele calificate în urma participării în Cupa Naţiunilor.
Iar Gîtlan şi Crăciun au ajuns pe locul al nouălea în clasamentul Cupei Naţiunilor şi pe poziţia a 17-a în ierarhia Cupei Mondiale.
În probele de simplu din Cupa Mondială, Raluca Strămăturaru a încheiat pe locul 19, după ce s-a concurat doar o singură manşă, din cauza ninsorii abundente, în vreme ce Valentin Creţu a ocupat locul 21.
Reprezentanţii României ar mai fi trebuit să participe şi în cadrul concursului de ştafetă pe echipe, dar acesta a fost anulat, tot în urma ninsorii abundente, urmând să fie reprogramat, cel mai probabil, în ultima etapă a sezonului, la Soci (Rusia).
La finalul săptămânii, va avea loc penultima etapă din Cupa Mondială, la Oberhof, tot în Germania, întrecerea contând, totodată, şi pentru cea de-a 50-a ediţie a Campionatelor Europene.

SURSA: http://ziarulprahova.ro
Petre Apostol
Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In Stiri Recomandate

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Check Also

Află totul despre copertinele retractabile și despre dezvoltarea acestora în timp

Oricine are o terasă, fie într-un spațiu personal sau unul comercial, cunoaște foarte bine…