Home Rasnovenii vor retrai atmosfera medievala

Rasnovenii vor retrai atmosfera medievala

4 min read
0
0
224

După ce cavalerii s-au înfruntat la Bran, Făgăraş şi Braşov, Râşnovul va găzdui în week-end ultimul „Turnir al cetăţilor” din 2010, eveniment organizat de Asociaţia pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului din judeţul Braşov (APDT), Clubul Economic German (DWK), cu sprijinul Consiliului Judeţean şi al Primăriei Râşnov. Festivalul se va desfăşura în Valea Cetăţii, începând de sâmbătă, la orele 10.00. Vor avea loc turniruri cu cai, lupte cu spada între cavaleri, aruncarea cu lancea asupra porcului mistreţ şi, nu în ultimul rând, lupta supremă pentru cucerirea mâinii frumoasei prinţese. Va fi desemnat şi cavalerul Cetăţii Râşnovului, care va deschide porţile fortăreţei şi va da drumul la distracţie.
„Turnirul Cetăţilor” este ultimul mare eveniment cultural desfăşurat anul acesta în Cetatea Râşnovului, care, de la redeschiderea sa, în 4 august, a găzduit în fiecare week-end una sau mai multe acţiuni. Primarul Râşnovului, Adrian Veştea, îşi exprima, la începutul lunii august, intenţia de a transforma Râşnovul într-un oraş important pentru turismul românesc. „Pentru a reuşi acest lucru, pe lângă reintegrarea Cetăţii în circuitul turistic, avem nevoie de evenimente care să atragă vizitatorii. Avem deja luna august acoperită din acest punct de vedere, iar pentru anul viitor intenţionăm să acoperim tot sezonul turistic”, a argumentat Adrian Veştea.
De asemenea, primarul doreşte extinderea relaţiei cu organizaţia germană, mai ales că Râşnovul este un oraş săsesc: „În secolul al XIX-lea, 50% dintre locuitori erau de etnie germană, iar ei şi-au lăsat amprenta atât în arhitectură, cât şi în tradiţii. Vrem ca în viitor, după ce zona istorică a oraşului va deveni pietonală, să organizăm şi la noi un «Oktoberfest», asemănător celui de la Braşov. Mai mult, sperăm ca în Râşnov să fie deschisă şi o filială a Clubului Economic German”.
Luna trecută, turiştii care au vizitat Cetatea Ţărănească de la Râşnov nu au plătit bilete de intrare, iar de la 1 septembrie au fost impuse taxe de vizitare a Cetăţii.
Potrivit primarului Râşnovului, Adrian Vestea, „pentru adulţi, tariful este de 10 lei, iar pentru copii de 5 lei. În perioada 1-14 septembrie, am avut 8.060 de vizitatori adulţi si 2.100 de copii, încasările totale fiind de 910 milioane de lei vechi. Credem că este mult, mai ales că în perioada de vârf, respectiv în luna august, intrarea a fost gratuită”, a mai declarat Veştea.

SURSA: http://www.mytex.ro

Load More Related Articles
Load More By Mihai Mircea Totpal
Load More In 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Check Also

“Cuvinte nerostite (proză scurtă)” de Anișoara Laura-MUSTEȚIU

Într-un torent de viteză, un BMW negru trece pe șoseaua udată de ploaie lăsând o dâră de a…